back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Φεύγουν» οι Έλληνες για το Πάσχα – Οι δημοφιλείς προορισμοί

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κατά 15% περίπου παρουσιάζεται η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την περίοδο του Πάσχα, σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε Συνδέσμους-μέλη της FedHATTA.

Δημοφιλέστεροι είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος), καθώς και η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδους.

Στο εξωτερικό, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ (Ιερουσαλήμ) καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%, με μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την Αφή του Αγίου Φωτός. Παράλληλα, ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), τη Γαλλία και την Ισπανία.

Αυξημένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και μακρινούς προορισμούς (Περού, Αφρική, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Αυστραλία) δείχνοντας τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς. Άλλωστε, οι συνέργειες της FedHATTA με τους κορυφαίους φορείς τουριστικών γραφείων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Κύπρου, αποδίδουν καρπούς, ενισχύοντας τις τουριστικές ροές από και προς τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λύσανδρος Τσιλίδης, δηλώνει: «Ανεξαρτήτως από την αύξηση της κίνησης, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να καλύψουμε το έλλειμμα που υπέστη ο κλάδος των τουριστικών γραφείων από την περίοδο της κρίσης την περασμένη δεκαετία, όμως προοδευτικά προσεγγίζουν τα μεγέθη προ του 2010».
Την ίδια στιγμή η Αθήνα είναι ανάμεσα στους 15 κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, εκτοπίζοντας από τη σχετική λίστα τη Θεσσαλονίκη, που φέτος δεν βρίσκεται στην πρώτη 20άδα δημοφιλών προορισμών.
Ακόμη η Κέρκυρα και η Κρήτη –σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Opodo- παρουσιάζουν σχεδόν διπλάσιες αφίξεις απ’ ότι πέρσι.

Συγκεκριμένα οι 20 δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Γερμανούς τουρίστες για το Πάσχα είναι:
Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Αττάλεια, Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Ρώμη, Δουβλίνο, Μάλαγα, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Τελ Αβίβ, Μπανγκόκ, Αθήνα, Τενερίφη, Μιλάνο, Αμβούργο, Στοκχόλμη και Παρίσι.

Παράλληλα οι τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης -χωρίς κάποιοι από αυτούς να περιλαμβάνονται και στην δημοφιλέστερη 20άδα- είναι:
Ίμπιζα (+263%), Σαν Φρανσίσκο (+169%), Μπολόνια (+160%), Κέρκυρα (+150%), Αττάλεια (+126%), Μαγιόρκα (+109%), Κρήτη (+95%), Κίεβο (+92%), Κωσταντινούπολη (+92%), Βουδαπέστη (+74%), Νάπολη (+73%), Αλικάντε (+69%), Μπαλί (+64%), Κοπεγχάγη (+57%), Τελ Αβίβ (+51%), Αίγυπτος – Χουργκάντα (+40%), Σρι Λάνκα (+38%), Πορτογαλία – Φάρο (+36%), Νέα Υόρκη (+36%).

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα