back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Αφρικανική σκόνη καλύπτει τον ουρανό της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η παρουσία σημαντικών συγκεντρώσεων σκόνης πάνω από τη χώρα κυρίως στην Δυτική Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερο αισθητό είναι το φαινόμενο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Ένα βαρύ πέπλο σκεπάζει τον ουρανό της Αθήνας , όπως αποτυπώνει και ο φωτογραφικός φακός.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης  είναι πιο σημαντικές κοντά στο έδαφος στη Δυτική Ελλάδα (πχ Κέρκυρα και Καλαμάτα) ενώ στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, περί τα 3 km ύψος. Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην νότιο Ελλάδα και την Αθήνα το στρώμα της σκόνης είναι πιο παχύ σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη

Η σκόνη ακολουθεί την πορεία των θερμών αερίων μαζών που κινούνται προς τα Βαλκάνια και δεν αναμιγνύονται με τις ψυχρές επιφανειακές, αλλά καθώς είναι ελαφρύτερες κινούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Αύριο, Μ. Παρασκευή 26/04, αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης ακόμα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ υποχώρηση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα