back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαξίμου: Αλλαγή ατζέντας με πακέτο παροχών

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή ατζέντας με έμφαση στην ανάδειξη των μέτρων ελάφρυνσης που εξετάζει η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των φορολογουμένων και κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει τις αρνητικές εντυπώσεις και τους εσωκομματικούς κραδασμούς που προκάλεσε το θέμα της αντιπαράθεσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολλάκη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σ. Κυμπουρόπουλο.

Η σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας την Μ. Τετάρτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κου Τσακαλώτου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Χουλιαράκη λειτούργησε ως επικοινωνιακό αντίδοτο απέναντι στην έξαρση της «Πολακειάδας», που είχε αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την συνολική εικόνα της κυβέρνησης εν όψει της αναμέτρησης για τις εκλογές στο χώρο της αυτοδιοίκησης και τις κάλπες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Αν και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας υποχρεώθηκε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολλάκη, ανακοινώνοντας πως θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας που έχει προαναγγελθεί σε βάρος του από τον πρόεδρο της Ν.Δ, εν τούτοις στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν ως «επιζήμια» για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης την όλη αντιπαράθεση που προέκυψε. Και αυτό διότι δόθηκε η ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει «από πάνω» σε μια στιγμή που το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πάσχιζε να αναδείξει το «αντικοινωνικό» του πρόγραμμα, προπαγανδίζοντας με κάθε μέσο τις θέσεις του για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις μέσα από την ανάδειξη αμφιλεγόμενων παρεμβάσεων του, όπως αυτών για τα δώρα των χριστουγέννων και την καταβολή των κοινωνικών μεριασμάτων.

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε την σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο πρόωρα και για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας, καθώς ο ίδιος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στον Αντ1, πριν δηλαδή προκύψει το θέμα Πολλάκη, είχε ανακοινώσει πως το ζήτημα των οικονομικών ελαφρύνσεων, θα το εξετάσει μετά το Πασχα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα