back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ

Διαβάστε επίσης

Το Κύπελλο Ελλάδας θα διεκδικήσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό του θεσμού που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς με 2-0 ήρθαν σήμερα ισόπαλοι 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 0-4 της Λαμίας στους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών.

Ο ΠΑΟΚ  έχει κατακτήσει το τρόπαιο τα δύο τελευταία χρόνια (2017 και 2018)  και φέτος φιλοδοξεί να πανηγυρίσει το ντάμπλ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ προκρίθηκε σε τέταρτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ συνέχισε το απίθανο σερί που «τρέχει» σε νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

Η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν την περίοδο 1994-97, όταν η ΑΕΚ είχε χάσει δύο συνεχόμενους τελικούς από τον Παναθηναϊκό (1994, 1995) και εν συνεχεία κατέκτησε δύο τρόπαια απέναντι σε Απόλλωνα Αθηνών και Παναθηναϊκό.

Αυτός θα είναι συνολικά ο 25ος τελικός κυπέλλου για την Ένωση που μετρά 15 κατακτήσεις και 9 χαμένους τελικούς, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι θα βρει για τρίτο συνεχόμενο τελικό απέναντι της τον ΠΑΟΚ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την ίδια στιγμή ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί που «τρέχει» σε αγώνες νοκ-άουτ του κυπέλλου.

Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μετρά το εκπληκτικό 12/12 σε προκρίσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την σεζόν 1996-97 (και τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό) που η ΑΕΚ περνάει με δύο νίκες στον τελικό.

Α.Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα