back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Παπανδρέου απο Πεκίνο: Θέλουμε περισσότερες ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης

Στο 2οΦόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας για το” Δρόμο του Μεταξιού”, μετείχε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Κίνα.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος σε ειδική εκδήλωση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου του Δρόμου του Μεταξιού, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ανάγκη αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα.

Στο πλαίσιο επαφών του με Κινέζους κομματικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι σε μια εποχή τεράστιων παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες, η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι αντιπαραθέσεις μας πάνε πίσω. Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ συνεργασία όλων των κρατών και των διεθνών οργανισμών, τόνισε ο κ. Παπανδρέου αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της ανεύρεσης εποικοδομητικών λύσεων που θα κάνουν τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Κίνα, ως μεγάλη δύναμη, μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει σε αυτή τη κατεύθυνση. Και ο Δρόμος του Μεταξιού μπορεί να αποτελέσει μια πρότυπη πρωτοβουλία αν τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτόν γίνουν συνδημιουργοί ενός διαφορετικού, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα