back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα – Αναχωρούν κατά χιλιάδες οι εκδρομείς

Διαβάστε επίσης

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα. Από νωρίς το πρωί ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, κυρίως προς Κυκλάδες.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, πέρασαν από την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου 64.600 αυτοκίνητα και 46.000 από την Αθηνών-Λαμίας.

Για πολλούς οδηγούς όμως η μεγάλη έξοδος ήταν μετ΄ εμποδίων  καθώς σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις  και “μποτιλιάρισμα” για αρκετές ώρες κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

Ομαλά διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών -Λαμίας

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, πέρασαν από την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου 64.600 αυτοκίνητα και 46.000 από την Αθηνών-Λαμίας.

Με πληρότητα έως 100% αναχωρούν από νωρίς το πρωί τα πλοία από τον Πειραιά όπου, για σήμερα, είχαν  προγραμματιστεί 18 δρομολόγια πλοίων. Εννέα δρομολόγια εκτελούνται από τη Ραφήνα και πέντε από το Λαύριο.

Συνολικά 130 έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί στα ΚΤΕΛ.

Επί ποδός Τροχαία και Λιμενικό

Η κίνηση αναμένεται ανάλογη και αύριο με την κορύφωση της εξόδου η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις   αναμένεται μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικό είναι ότι έως αργά το απόγευμα  της Μεγάλης Πέμπτη είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας 51.649 οχήματα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 38.648 οχήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία και το Λιμενικό με στόχο την διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ για την ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, που και εφέτος παραμένουν πρώτες στις προτιμήσεις των εκδρομέων.

Επιπλέον έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί  από  σε ΚΤΕΛ και ΟΣΕ, ενώ σε τροποποιήσεις των δρομολογίων θα προχωρήσει το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατά 50% αυξημένα τα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Περίπου 130 έκτακτα δρομολόγια έχουν προστεθεί στα ΚΤΕΛ Κηφισού, φτάνοντας συνολικά τα 350. Στο ίδιο επίπεδο η κίνηση σε σχέση με πέρυσι.

Ίδια και μεγαλύτερη η χθεσινή έξοδος των Αθηναίων -και όχι μόνο- προς άλλους προορισμούς, ενώ δεν φαίνεται να ξεχωρίζει κάποιος νομός στις προτιμήσεις του κόσμου και το επιβατικό κοινό είναι μοιρασμένο προς όλους, σχεδόν, τους νομούς στους οποίους εκτελούνται δρομολόγια.

Όσον αφορά στην αυριανή μέρα, αναμένεται να υπάρξει κίνηση κυρίως προς κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς, αν και το μεγαλύτερο μέρος αποχωρεί μέχρι και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο στα ΚΤΕΛ κ. Βρεττό, όσοι δεν έχουν κλείσει τα εισιτήρια τους ακόμα, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα καθώς μπορούν επί τόπου να το κάνουν από τα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος – Νewsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα