back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Politico για Πολάκη: «Εντύπωση η ωμή επίθεση μέλους της αριστεράς σε άτομο με αναπηρία»

Διαβάστε επίσης

Tην επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου από τον Παύλο Πολάκη σχολιάζει το περιοδικό Politico το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτηρίζει τα σχόλια «εξαιρετικά μικροπρεπή».

Όπως σημειώνει χαρκατηριστικά το περιοδικό «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης επιτίθεται με τόσο ωμό τρόπο σε ένα άτομο με αναπηρία».

Με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Politico επισημαίνει τα σχόλια Πολάκη «προκάλεσαν απογοήτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης που είδε τη διαμάχη να θέτει σε κίνδυνο την ταυτότητά της ως εκείνου που νοιάζεται για τους πλέον αδύναμους».

Το περιοδικό επισημαίνει, ωστόσο, ότι η αντίδραση δεν ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παραθέτοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού που χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Πολάκη.

«Αυτά ήταν σχόλια σπάνιας ευτέλειας. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να στηρίζει τον υπουργό του, λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. O Πολάκης ειναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα ο οποιος αφήνεις τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά», δηλώνει στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα που αφήνει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης καυτηριάζει την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι, «με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσίπρας η ανάπτυξη είναι στο 2% – φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» , ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία.
Παράλληλα, στη συνεντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ  δεσμεύεται να εδραιώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς, ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς, η οποία θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΟΣΑ. Επεσήμανε επίσης ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα