18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σρι Λάνκα: οι αρχές αναθεωρούν τον αριθμό των θυμάτων προς τα κάτω

Διαβάστε επίσης

Οι αρχές της Σρι Λάνκα αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων κατά περίπου 100 από 353, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά, έπειτα από τις επιθέσεις της προηγούμενης Κυριακής, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Δύσκολη η αναγνώριση των θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας της χώρας απέδωσε το σφάλμα στη δυσκολία αναγνώρισης των θυμάτων. “Θα μπορούσαν να είναι 250 ή 260. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια. Υπάρχουν τόσο πολλά μέρη σώματος και είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό” δήλωσε ο Άνιλ Τζασίνγκε, γενικός διευθυντής των τοπικών υγειονομικών υπηρεσιών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, ο Ρουάν Γουιτζεγουαρντένε, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, είπε ότι ο απολογισμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, λόγω των ανακριβών στοιχείων που είχαν δώσει τα νεκροτομεία.

Πέραν των εκατοντάδων νεκρών, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται γύρω στους 500. Οι νεκροί στην πλειονότητά τους είναι κάτοικοι της Σρι Λάνκα, ωστόσο, τη ζωή τους έχασαν και πολλοί τουρίστες.

Εννέα άτομα είναι ύποπτα για εμπλοκή στις επιθέσεις. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και έχουν δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες επτά καταζητούμενων.

Η  ανάληψη και η απόδοση ευθύνης

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις και δημοσίευσε βίντεο με οκτώ άνδρες στις τοποθεσίες των αιματηρών χτυπημάτων, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται πλάνα τα οποία να αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή τους.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα, πάντως, αποδίδουν τις επιθέσεις την τοπική ισλαμιστική ομάδα εξτρεμιστών National Thowheed Jamath (NTJ).

Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας, παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα