back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαρόκο: Τουλάχιστον 16 επίδοξοι μετανάστες σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα – Άλλοι 17 τραυματίστηκαν

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 16 Αφρικανοί μετανάστες σκοτώθηκαν σήμερα στο Μαρόκο και άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν το όχημα που τους μετέφερε ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι, όπως μετέδωσε το μαροκινό πρακτορείο MAP.

Οι τραυματίες, που προέρχονταν όλοι τους από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπερκάν ενώ οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ο οδηγός του οχήματος διέφυγε και αναζητείται.

Το δυστύχημα έγινε σε έναν επαρχιακό δρόμο που συνδέει τις πόλης Σαϊντία και Νάντορ, κοντά στον ισπανικό θύλακα της Μελίλα.

“Άλλη μια μεταναστευτική τραγωδία”, σχολίασε η Μαροκινή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (AMDH) στη σελίδα της στο Facebook, η οποία έκανε λόγο για 19 νεκρούς.

Οι επίδοξοι μετανάστες επέβαιναν σε ένα παλιό, γερμανικό ημιφορτηγό “όπως αυτά που χρησιμοποιούν συχνά οι διακινητές για να μεταφέρουν ανθρώπους”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Νάντορ της AMDH, Όμαρ Νάτζι. Στην καρότσα του είχαν στριμωχτεί σχεδόν 50 άνθρωποι, στόχος των οποίων ήταν κατά πάσα πιθανότητα να φτάσουν στην ισπανία.

“Οι διακινητές θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών, επιλέγοντας δύσβατους δρόμους”, τόνισε η AMDH.

Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, το 2018 αυξήθηκαν στους σχεδόν 57.500 οι παράτυποι μετανάστες που έφτασαν στη χώρα, από 22.000 την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Οι αρχές του Μαρόκου, από την άλλη, απέτρεψαν το 2018 περίπου 89.000 “απόπειρες παράνομης μετανάστευσης” – από αυτούς τους ανθρώπους, οι 29.000 εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα