back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Βρέθηκε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη όπου πέταγε θύματά του ο serial killer

Διαβάστε επίσης

Βαλίτσα που ενδέχεται να περιέχει το πτώμα ενός εκ των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο εντοπίστηκε λίγο πριν τις 14:00 στην Κόκκινη Λίμνη, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 35χρονος συλληφθείς, ίλαρχος στην Εθνική Φρουρά, έχει ομολογήσει πως πέταξε τρία πτώματα στην Κόκκινη Λίμνη, αφότου τα έκρυψε μέσα σε αποσκευές.

Νωρίτερα οι ανακριτές της Αστυνομίας μετέφεραν στην περιοχή τον 35χρονο δολοφόνο, ο οποίος τους υπέδειξε σημείο ανατολικά της λίμνης. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αποσκευή εντοπίστηκε από την ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας που χρησιμοποιείται για την εξερεύνηση του βυθού, δεδομένου ότι το νερό είναι μολυσμένο και όξινο εξαιτίας των εξορυκτικών εργασιών στο Μιτσερό. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί σημαδούρα.

Τουλάχιστον επτά φόνοι

Ο ίλαρχος έχει έως τώρα ομολογήσει τουλάχιστον επτά φόνους. Στα θύματα συγκαταλέγονται δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας έξι και οκτώ ετών, και οι μητέρες τους, οποίες προέρχονταν από τις Φιλιππίνες και την Ρουμανία.

Όλα τα θύματά του ήταν αλλοδαπές. Η δράστη του εκτιμάται πως άρχισε το αργότερο το 2016.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε νωρίτερα την παράταση της προσωποκράτησης του αξιωματικού για οκτώ ημέρες, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο δολοφόνος, που δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν διατύπωσε ένσταση στην επιμήκυνση της κράτησής του.

Ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η σορός που ανασύρθηκε από ξεροπήγαδο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς να ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανού. Ο δράστης έχει καταθέσει πως ένα από τα θύματά του ήταν γυναίκα από την Ινδία ή το Νεπάλ.

Στο δικαστήριο

Στο μεταξύ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο δικαστήριο της Λευκωσίας ο «Ορέστης», ο 35χρονος serial killer.

Ο 35χρονος ίλαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 35χρονος τη Μεγάλη Πέμπτη ζήτησε από τους ανακριτές της υπόθεσης να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ανακριτές τον οδήγησαν στην Κόκκινη Λίμνη.

Εκείνος υπέδειξε ότι εκεί υπήρχαν τρία θύματα και στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου τους υπέδειξε το πηγάδι, ενώ ζήτησε στυλό και χαρτί ώστε να γράψει όλα τα ονόματα των γυναικών που δολοφόνησε λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπάρχουν άλλες.

Σε ό,τι αφορά το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας μάλλον πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανουά.

Οι ανθρωπολόγοι κάνουν κάθε προσπάθεια να συναρμολογήσουν τα οστά για να συνεχίσουν τις εξετάσεις και την ταυτοποίηση.

Ο 35χρονος θα ανακριθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι ανακριτές πιστεύουν ότι κρύβει και άλλα μυστικά, τα οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποκαλύπτει λίγα – λίγα.

Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο πώς και για ποιο λόγο αποφάσισε να δολοφονήσει τις γυναίκες και τα δύο παιδιά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα