back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καλαμάτα: Την Παρασκευή η δίκη των επτά κατηγορουμένων

Διαβάστε επίσης

Τριήμερη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Οι επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, ζήτησαν την τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν για την νέα δικάσιμο που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ ενώπιον της Δικαιοσύνης  οδηγήθηκαν το μεσημέρι σήμερα οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη προχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

«Η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, τόνισε ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει την πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρήθηκαν ως αδιαφορία.

Ο κ. Νίκας διευκρίνισε ωστόσο, ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.

Οι δηλώσεις του δημάρχου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, γιου του καμεραμάν, Κώστα Θεοδωρακάκη. «Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα» απάντησε στον δήμαρχο ο γιος του θύματος.

«Προφανώς υπάρχουν ευθύνες»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» έκανε λόγο για παρεξήγηση των δηλώσεών του. Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό».

Απαντώντας σε ερώτημα εάν υπάρχουν ευθύνες ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες».

Τέλος, σχολιάζοντας το ξέσπασμα του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη είπε ότι «έχει δίκιο. Δεν θα αντιπαρατεθώ με ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του. Τη συγκεκριμένη οικογένεια τη σέβομαι και την εκτιμώ. Έχασα και εγώ έναν άνθρωπο που είχα συνεργαστεί 25 χρόνια».

Κ. Τζαβάρας στον Αθήνα 9.84: «Δεν μπορώ να κατανοήσω τη λογική»

«Δεν συμφωνώ με τη δήλωση ότι το έθιμο του σαϊτοπολέμου είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων», τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας βουλευτής ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή «Θα χυθεί άπλετο φως» και στον Ηλία Κανέλλη, σχολιάζοντας για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας ο οποίος είναι και υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω με ποια λογική και με ποιο νόημα μπορεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος να ανακαλύψει ότι στο DNA των Ελλήνων υπάρχουν τέτοιου είδους εγκληματικές απροσεξίες και τέτοιου είδους βαρβαρότητες», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι:«Προσπαθώντας να αυξήσει την τουριστική κίνηση της πόλης του καθιστώντας τον ελκυστικότερο προορισμό για τις γιορτές του Πάσχα μπορεί να φθάνει μέχρι το σημείο να παραλογίζεται».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα