back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πίτα με τα υπόλοιπα από το αρνάκι της Λαμπρής

Διαβάστε επίσης

Θα χρειαστούμε, το αρνάκι που μας έμεινε κομμένο κομματάκια και ξεκοκαλισμένο, κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο η αν έχετε μάραθο, η και τα δυο μαζί, ένα τέταρτο φέτα τρίμματα, ένα πακετάκι ξυνομυζήθρα, λίγο κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο, δυο αυγά, αλατοπίπερο, λίγο λάδι, φύλλο σφολιάτας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σ ένα κατσαρολάκι και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το αρνάκι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λιγη ωρα μέχρι να μαραθούν, μετά βάζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ τώρα, ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας από κάτω, ρίχνουμε τη γέμιση αρνιού και τη γέμιση τυριού, μετα τα σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Με ένα μαχαίρι ή πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της πίτας, χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου, πασπαλίζουμε το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° πάνω κάτω, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να ροδίσει καλά η πίτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα