back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόταση μομφής κατά Πολάκη και τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου την ερχόμενη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Την κατάθεση τροπολογίας από τη ΝΔ την ερχόμενη εβδομάδα για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου στην οποία έχει συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Αnt1.

Υπογράμμισε πως εάν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει “να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε την μη μείωση του αφορολόγητου”.

Με το άνοιγμα της Βουλής θα κατατεθεί και η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επίθεση Πολάκη στο υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, υποστηρίζοντας ότι “ο όλος πολιτικός του βίος είναι χυδαίος, προσβλητικός και μπορώ να πω και φασιστικός”, όπως είπε. Σημείωσε πως ήταν “ηθική υποχρέωσή μας να επαναφέρουμε ελάχιστο κώδικα αξιών στην πολιτική”, ενώ επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την απόφαση μετατροπής της πρότασης μομφής κατά Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για ολόκληρη την κυβέρνηση.

Επανέλαβε ότι στην Βουλή θα διεξαχθεί… “τριήμερο debate” και κάλεσε τον πρωθυπουργό “να προκηρύξει εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν και να κάνουμε όσα debate θέλει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και για την στάση τους σε σχέση με τις ισπανικές εκλογές και το αδελφό κόμμα των Podemos.

“Βλέπετε πόσο τυχοδιώκτης είναι. Με μεγάλη ευκολία εγκαταλείπει τους παλιούς του φίλους και αγκαλιάζει τους Σοσιαλιστές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εκ νέου “κλασσικό παράδειγμα fake news” τα περί κατάργησης του δώρου στον ιδιωτικό τομέα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δυνατότητα για 13η σύνταξη δεν υπάρχει, ενώ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων σημείωσε ότι θα σεβαστούμε απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις.

Ανέφερε εξάλλου ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2020 τις δεσμεύσεις της για την μείωση των φόρων.

“Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί σήμερα στη ΝΔ”

Απαντώντας στην κριτική του κυβερνώντος κόμματος περί ακροδεξιάς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “δεν υπάρχουν ακροδεξιοί σήμερα στη ΝΔ”. Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι “είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα” και υπογράμμισε ότι “το μεγαλύτερο ανάχωμα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι μία σοβαρή και ισχυρή κεντροδεξιά”.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες επανέλαβε πως ακόμη και αυτοδύναμη η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, αλλά υπογράμμισε εκ νέου ότι “προοπτική συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα μορφή του δεν υπάρχει”. Ο ίδιος άλλωστε εκτίμησε ότι ” ο ελληνικός λαός δεν θα στείλει μήνυμα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”.

Τραγωδία στην Καλαμάτα

Αναφερόμενος στην τραγωδία στην Καλαμάτα χαρακτήρισε “λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρίσκει κομματική διάσταση ακόμη και σε ανθρώπινες τραγωδίες”.

Τόνισε ότι ήταν ” άστοχη η αρχική δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας,”, επισημαίνοντας ότι την ανασκεύασε στη συνέχεια και θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα”.

Υπογράμμισε τέλος ότι “κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή”, και σημείωσε ότι αυτό το έχει πει και στους Κρητικούς για τις “μπαλωθιές”.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα