back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρίσι: Φόβοι για επεισόδια στις σημερινές διαδηλώσεις

Διαβάστε επίσης

Έντονοι είναι οι φόβοι ότι οι σημερινές διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στο Παρίσι θα σημαδευτούν από βίαια επεισόδια. Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ σε χθεσινές δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι αναμένονται 1000 με 2000 εξτρεμιστές ακτιβιστές με σκοπό να μετατρέψουν την γαλλική πρωτεύουσα σε “πρωτεύουσα των ταραχών”.

Σε ειδική συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι πάνω από 7.400 αστυνομικοί θα βρίσκονται σήμερα επί ποδός στο Παρίσι, αφού υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία βίαιων ακτιβιστών που θα προκαλέσουν επεισόδια.

“Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση”, είπε ο Κριστόφ Καστανέ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι “πρέπει να προειδοποιούμε”. “Αύριο υπάρχει κίνδυνος”, ξεκαθάρισε μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφερόμενος σε άτομα που αναμένονται να έρθουν από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και να προκαλέσουν ταραχές στο Παρίσι.

Νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι η απάντηση στα λεγόμενα “black blocs” σε περίπτωση που πράγματι ξεσπάσουν επεισόδια θα είναι “εξαιρετικά σθεναρή”.

Επιπλέον μέτρα

Ελικόπτερα αλλά και ντρόουν της αστυνομίας θα επιβλέπουν τις διαδηλώσεις από ψηλά ενώ στους δρόμους θα κυκλοφορούν και αστυνομικοί με μηχανές.

Οι προληπτικοί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες και αναμένεται να συνεχιστούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου αναμένεται να φτάσουν διαδηλωτές από την επαρχία.

Η αστυνομική διεύθυνση Παρισιού επέβαλε σε 584 καταστήματα που βρίσκονται στην διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι διαδηλώσεις, να κλείσουν εντελώς τις πόρτες τους για την δική τους προστασία.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα