back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπ.Δικαιοσύνης για λόγους πολιτικής ευθιξίας

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην σκιά των αποκαλύψεων για τα στυγερά εγκλήματα τα οποία συγκλόνισαν την κοινωνία.

Ο υπουργός κ. Ιωνάς Νικολάου, σύμφωνα με Κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Τον ενημέρωσα για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του Υπουργού. Λόγοι πολιτικής ευθιξίας και μόνο με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν έχω ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών, δεν έτυχα ενημέρωσης από αστυνομία”  (politis.com.cy)

Όπως είπε ο κ. Νικολάου λόγοι της παραίτησης είναι :

-Το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία και οι πιθανές παραλείψεις των διωκτικών αρχών αγγίζουν όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινωνία, ειδικότερα οι αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας ντροπιάζουν.

-Η ελλιπής διερεύνηση και ο αριθμός των θυμάτων

“Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα

Επίσης είπε  ότι θα αποτανθεί στην ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης για να διορίσει ανακριτή για έρευνα. “Ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών”.

Ο κ.Νικολάου όπως σημειώνει το ΚΥΠΕ χαρακτήρισε παντελώς άδικη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό, αφού όπως είπε δεν αναμιγνύεται ούτε πρέπει να αναμιγνύεται στο χειρισμό υποθέσεων από την Αστυνομία.

πληροφορίες politis – filenews – ΚΥΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα