back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ντιμπέιτ ενόψει ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει προσδώσει χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ερμηνεία της ψήφου των πολιτών με κριτήρια αξιολόγησης του έργου της κυβέρνησης, εν τούτοις η επιμονή του πρωθυπουργού να αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη δείχνει αν μη τι άλλο, πως και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως η αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, αποτελεί ορόσημο με εθνικές προεκτάσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά που ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός, που επισήμως δεν δίνει χαρακτήρα επικρότησης ή αποδοκιμασίας του κυβερνητικού έργου στις κάλπες για την ευρωβουλή, να επιζητά τηλεοπτική μονομαχία με τον κεντρικό πολιτικό του αντίπαλο και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρώτη ερμηνεία σχετίζεται με την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να πετύχει το στόχο πως μέσα από την αναμέτρηση για τις ευρωπαϊκές εκλογές θα εδραιωθεί στο εκλογικό υποσυνείδητο πως και το δίλημμα των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν θα έχει ως κυρίαρχους πόλους τους εκπροσώπους ενός νέου δικομματισμού. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Ήδη το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε τη συγκεκριμένη διάσταση όταν έγινε γνωστή η είδηση πως η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγγου απέστειλε επιστολή στην ομόλογο της Σ. Ζαχαράκη από τη Ν.Δ., ζητώντας να ανταποκριθεί θετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκης στην πρόσκληση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε μια αναμεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση.

Βέβαια η πρόσκληση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά βάθος υποκρύπτει και την αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάζει το προεκλογικό κλίμα. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως μια κατ΄ ιδίαν αναμέτρηση του Α. Τσίπρα με τον Κ. Μητσοτάκη, θα στερήσει την δυνατότητα του τελευταίου να «δοξαστεί κρυπτόμενος» και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και στην βελτίωση της προεκλογικής εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ και της ανάδειξης της προσωπικής του υπεροχής έναντι του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα