back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης για ευρωεκλογές: «Το δίλημμα είναι Ευρώπη στάσιμη ή Ευρώπη μπροστά»

Διαβάστε επίσης

Μάχη των μαχών χαρακτήρισε τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Όπως είπε, το δίλημμα είναι Ευρώπη στάσιμη ή Ευρώπη μπροστά, υποστηρίζοντας ότι για το πρώτο δουλεύουν οι ακροδεξιοί και οι δημαγωγοί της Αριστεράς.

«Δεν έχω δεύτερη σκέψη έξω από αυτή που εμφανίζω, έχουμε μεταξύ άλλων συγκεκριμένη πρόταση, αν αυτό δεν το δεχθεί ο κόσμος στις ευρωεκλογές πρέπει να μας βάλει σε μια σοβαρή σκεψη. Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλη σημασία για εμάς, για τη χώρα και την Ευρώπη».

«Το δίλημμα είναι ευρώπη στάσιμη ή ευρώπη μπροστά στο στάσιμη. Εμείς πιστεύουμε στην αναγέννηση της ευρώπης με διορθώσεις και ακόμα με τις αλλαγές των συνθηκών, όπως συμφωνεί και ο Μακρόν. Είναι σημαντικό να αποκτήσει η ευρώπη αμυντικό δόγμα ενιαίο. Αυτό ενδιαφέρει τους έλληνες πολίτες, για την ασφαλεία με τους γείτονες μας».

Αναφορικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε προβληματισμένος από την εμπλοκή Ρωσίας και ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν είναι προς όφελος της χώρας.  «Δεν νομίζω ότι είναι προς όφελος της Βενεζουέλας. Είμαστε με την ενίσχυση που παρέχει η ΕΕ, είμαστε ενάντια στον Μαδούρο. Ως ευρωπαίοι στηρίζουμε την προσπάθεια για άνα δημοκρατικό καθεστώς εκεί. Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι σε οικονομικό επίπεδο και όχι να λυθεί το ζήτημα με τα όπλα των Ρωσίας και ΗΠΑ. Γκρεμίζεται ο μύθος για τα καθεστώτα που στο όνομα του λαϊκισμού ουσιαστικά δεν προσφέρουν καλύτερες μέρες για τους πολίτες τους». 

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα