back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βαριά πρόστιμα για όσους δεν υπέβαλλαν δηλώσεις πόθεν έσχες

Διαβάστε επίσης

Πληρώνοντας ένα παράβολο που θα ισούται με πρόστιμο από 100- 800 ευρώ θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις “πόθεν έσχες ” (περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων) όσοι από τους περίπου 200.000 υπόχρεους δεν το έπραξαν εγκαίρως δηλαδή έως στα τέλη Απριλίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

Μάλιστα η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που ήταν ανοιχτή για την υποβολή των δηλώσεων έως στις 30 Απριλίου θα είναι “κλειστή” έως τις 5 Μαΐου προκειμένου να ενσωματωθούν στο σύστημα τα προβλεπόμενα παράβολα – πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο διάστημα έως τις 5 Μαΐου θα ενσωματωθούν στο σύστημα τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώνουν στο εξής όσοι δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις έως τις 30 Απριλίου, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία και πρόκειται να πράξουν εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με το νόμο 3213/2003 εάν η υποβολή γίνει εντός των επόμενων 30 ημερών τα πρόστιμα θα είναι 200 ευρώ για βουλευτές,υπουργούς και δικαστές και 100 ευρώ για τους υπόλοιπους ξεχασιάρηδες ή σκοπίμως αποφεύγοντες υπόχρεους (π.χ δημοσιογράφους,ανώτατους δημόσιους λειτουργούς,ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ).

Εάν η καθυστέρηση υποβολής της εκπρόθεσμης η τροποποιητικής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης υπερβεί τον μήνα τότε . αυτό θα κοστίσει 800 ευρώ για βουλευτές,υπουργούς και δικαστές και 200 ευρώ για τους υπόλοιπους υπόχρεους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα