back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά

Διαβάστε επίσης

«Ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου στα Χανιά.

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά», ανέφερε σημειώνοντας ότι η οικονομία ανακάμπτει, οι αδικίες της κρίσης σταδιακά αποκαθίστανται και πως «όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς σε αυτόν τον τόπο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα», είπε υποστηρίζοντας πως «όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές που έρχονται τον Οκτώβρη είναι η οικονομία, δηλαδή το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας, όχι της προπαγάνδας, όχι της λάσπης και της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρεί ο τερατώδης μηχανισμός του ψέματος και της παραπληροφόρησης που έχει στήσει το παλιό καθεστώς απέναντί μας».

Επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα και του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα». Σχολίασε ότι τα λέει αυτά ο κ. Μητσοτάκης «γιατί τα πιστεύει, γιατί ο ίδιος δε μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα που θεωρεί πενιχρό».

«Δε μπορεί να φανταστεί ο γόνος που μεγάλωσε και έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των οφσορ οικογενειακών επιχειρήσεων τι σημαίνει για κάποιον να παίρνει 150 ευρώ το μήνα επίδομα για το νοίκι του. Αυτό το 150άρι το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας», είπε, για να σχολιάσει: «Λες και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν από επιλογή να είναι φτωχοί και με το επίδομα τους καλομαθαίνουμε να συνεχίσουν να είναι».

Τον κατηγόρησε ότι πιστεύει βαθιά «ως ακραία νεοφιλελεύθερος ότι η στήριξη των ευάλωτων, των αδυνάμων είναι όχι απλά περιττό έξοδο, αλλά ηθικά λάθος» και πως «επειδή περισσεύει η υποκρισία, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει ένα ακραίο αντικοινωνικό πρόγραμμα, εμφανίζεται και ως ο τιμητής των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ». Τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται την άποψη ότι όλα τα θετικά μέτρα που θέσπισε για πρώτη φορά η παρούσα κυβέρνηση αποτελούν δώρα και χάρες. Τον κατηγόρησε ότι υπερασπίζεται το ασφαλιστικό Πινοσέτ και πως ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε ντελίβερι που για πρώτη φορά η δική μας κυβέρνηση προστατεύει, δεν αναγκάζονται αλλά θέλουν να δουλεύουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».

Τον κατηγόρησε τελικά ότι «έχει ένα πρόγραμμα τόσο κοινωνικά αποκρουστικό όσο και αυτό του ΔΝΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κρατήσει σχετικά μακριά από τα φώτα της προβολής και που αποφεύγει όπως το διάολο το λιβάνι μια εφ όλης της ύλης τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη ότι “ουδείς σε αυτό το τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος και όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δε θα το αποφύγει». Σχολίασε πως «δεν είναι υπερβολή να πω ότι ακόμα και ο κόσμος της ΝΔ καταλαβαίνουν ότι έχουν έναν αρχηγό που αποτελεί το αδύνατο σημείο της παράταξής τους στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία».

«Όσο κι αν έχουν τους μιντιάρχες να τους καλύπτουν, τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους της διαπλοκής, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», σημείωσε.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα