back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γίγαντες φούρνου με ντομάτα

Διαβάστε επίσης

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Για πάμε να τους φτιάξουμε…την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού, ας πούμε αυτό το φαγητό στην χύτρα θέλει μόνο τρία τέταρτα της ώρας.

Έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα ή την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.

Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι, πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, λίγη ρίγανη, αν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε δυο καυτερές πιπεριές ξερές, που όμως μετά θα τις πετάξετε και τα βάζουμε να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας, ή την γάστρα αν σας αρέσει.

Ρίχνουμε όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, να μην στεγνώσουν, ρίχνουμε λίγο θυμάρι και τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, θα χρειαστούν τέσσερις πέντε μεγάλες.

Θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για να έρθουν να χυλώσουν.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, λίγο τυρί της αρεσκείας σας και φρέσκο ψωμί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα