back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπρος:Ο Νίκος Αναστασιάδης έπαυσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζ. Χρυσοστόμου

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους για τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου υπό το βάρος των αντιδράσεων που έφερε η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου.

Η παραίτηση του Ιωνά Νικολάου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και το «άδειασμα» του στην Αστυνομία, στην οποία καταλόγισε τις ευθύνες ήταν μονόδρομος για τον Αρχηγό της Δύναμης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς όμως να υποβάλει την παραίτησή του.

Μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την εξέλιξη των ερευνών και των ανακρίσεων και ο Πρόεδρος θα ανακοίνωνε τις αποφάσεις του, που τελικά οδηγούν τον κ.Χρυσοστόμου εκτός της κυπριακής αστυνομίας.

Οι οικιακές εργαζόμενες στην Κύπρο

Στο μεταξύ, μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84 και την Ελευθερία Κουμάντου ο εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό Κύπρου, Δώρος Πολυκάρπου, τόνισε ότι η υποδομή των οικιακών εργαζόμενων στην Κύπρο βασίζεται στο μοντέλο της Μέσης Ανατολής. Οι γυναίκες οδηγούνται σε πλήρη εξάρτηση από τον εργοδότη τους ενώ ο εφιάλτης τους ξεκινάει με την διαδικασία εισόδου τους στην Κύπρο.

Ο κύριος Πολυκάρπου τόνισε ότι οι γυναίκες αυτές μπαίνουν στην Κύπρο χρωστώντας ήδη 5 χιλιάδες ευρώ στον ατζέντη τους, η εργασία τους είναι αυστηρά αποκλειστική και αμείβεται με 310 ευρώ το μήνα. Συνεπώς οι γυναίκες αυτές πρέπει να δουλέψουν τουλάχιστον δυο χρόνια για να ξεχρεώσουν τον ατζέντη τους. Ο εργοδότης τους είναι παντοδύναμος, έχει το δικαίωμα δηλαδή ανα πάσα στιγμή να σταματήσει την εργασιακή σχέση και αυτές οι γυναίκες χάνουν αυτομάτως το καθεστώς παραμονής τους στο Νησί, έτσι γίνονται ευάλωτες σε εκβιασμούς για αύξηση των ωρών εργασίας και σε εργασιακή εκμετάλλευση. Ο κύριος Πολυκάρπου πρόσθεσε ότι ως οργανισμός διεκδικούν να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών αυτών και να αλλάξει το ισχύον καθεστώς αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση να λυθούν τα προβλήματα θεσμικού ρατσισμού που υπάρχουν. “Όσες φορές προσφύγαμε στις Αρχές και στο αρμόδιο Υπουργείο η απάντηση ήταν: “συμφωνούμε πρέπει να γίνουν αλλαγές”, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Οι αρχές αρνούνται να μπουν σε ουσιαστικό διάλογο”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα