back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα πρόκρισης η Άρσεναλ – Ανοιχτή η πρόκριση για Άιντραχτ και Τσέλσι

Διαβάστε επίσης

Η Άρσεναλ με μία σπουδαία ανατροπή επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια στο Λονδίνο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League.

H Τσέλσι αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και όλα θα κριθούν στο Λονδίνο.

Η Άρσεναλ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, κατάφερε με δύο τέρματα του Λακαζέτ και ένα του Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις να το ανατρέψει και να πάρει τη νίκη με 3-1 που της δίνει και το προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League, ενόψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις στο 11′ με τον Ντιακαμπί, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορα τις απαντήσεις, με τον Λακαζέτ να σκοράρει στο 18′ και στο 26′ και να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των “κανονιέρηδων” που πετυχαίνει δύο γκολ σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές, με την Άρσεναλ να είναι όμως εκείνη που χαμογέλασε και μάλιστα στο 90′, με τον Ομπαμεγιάνγκ να επισφραγίζει την πολύ καλή απόδοση που είχε με γκολ, για να γράψει το τελικό 3-1 που δίνει καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους ενόψει της ρεβάνς στο “Μεστάγια”.

Η πρόκριση θα κριθεί στο Λονδίνο

Η Τσέλσι κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία, 1-1, από την Φρανκφούρτη σκοράροντας μάλιστα και εκτός έδρας γκολ που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Γιόβιτς, στο 23’, αλλά το… χρυσό εκτός έδρας γκολ από τα πόδια του Πέδρο στο 45ο λεπτό, δίνει τον τίτλο του φαβορί για τον πρόκριση στον τελικό στους Άγγλους.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΕΛΛΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα