back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σκληρό ροκ» από Δευτέρα στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα θερμό προδιαγράφεται το μεταπασχαλινό κλίμα στη Βουλή, καθώς περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται για «σκληρό ροκ» στη …σκηνή του Κοινοβουλίου.

Τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας μετά το Πάσχα,η ΝΔ αναμένεται να καταθέσει την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι άμεση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μετατρέπει την πρόταση κατά Πολάκη της ΝΔ,σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης,αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες , η κυβέρνηση πρόκειται να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν ώστε η τριήμερη συζήτηση να ξεκινήσει τη Δευτέρα , ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Τετάρτης. Και τούτο, διότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναχωρήσει για τη Ρουμανία , προκειμένου να παραστεί την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Πάντως, η ΝΔ δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις και έτσι η κοινοβουλευτική «μάχη», θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας, πιθανότατα με ομιλία του πρωθυπουργού.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα