back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το 81% των Γερμανών θεωρεί ότι οι προεκλογικές καμπάνιες απειλούν τη δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

H  παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία. Αυτό πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό ΜΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η έρευνα, επίσης, κατέδειξε ότι οι παραπλανητικές προεκλογικές καμπάνιες ασκούν μεγάλη επιρροή στην κοινή γνώμη.

Το 81% θεωρεί τις παραπλανητικές καμπάνιες επικίνδυνες για τη δημοκρατία. Το 82% εκτιμά ότι είναι δυνατόν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Τo 44% περίπου των ερωτηθέντων έχει την αίσθηση ότι οι προεκλογικές διαφημίσεις που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, δηλαδή εξατομικευμένες.

Το 74% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία διαδικτυακή πηγή για να ενημερώνεται για τις εκλογές. Περισσότεροι από το 1/3 των ερωτηθέντων από 14 έως 24 ετών ενημερώνονται στις προεκλογικές περιόδους μέσω YouTube.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έχει παρατηρήσει ότι τα κοινωνικά δίκτυα περιέχουν πλήθος παραπλανητικών αναφορών που φαίνεται ότι στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τις πολιτικές απόψεις των χρηστών. Το 36% δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει την προέλευση αυτών των διαφημίσεων.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα