back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης: Ρύθμιση ανάσα για τους οφειλέτες σε δήμους

Διαβάστε επίσης

«Αυτή η ρύθμιση αφορά 10.000 συμπολίτες μας. Είναι σημαντικό τόσο για τους οφειλέτες όσο και για τους Δήμους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

«Μιλάμε για οφειλές 2.7 δισ. προς τους Δήμους και 300 εκ. ευρώ στα Νομικά Πρόσωπα και κυρίως σε δημοτικές επιχειρήσεις», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR» και στον Χρίστο Βούζα.

Ο κ. Χαρίτσης  σημείωσε ότι: «Η ρύθμιση αφορά και νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό τόσο για τους οφειλέτες όσο και για τους Δήμους. Τα έσοδα των Δήμων θα αυξηθούν σε μία σημαντική περίοδο για την αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε.

Για εκλογές

«Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Για πρώτη φορά θα κληθεί, περίπου το 85% των ψηφοφόρων, να ψηφίσει και για την κοινοτική κάλπη», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Θα έχουμε περίπου 39.000 εκλογικά τμήματα. Αυτή τη στιγμή στην Αττική έχουμε 439 συνδυασμούς για τις δημοτικές εκλογές», συμπλήρωσε και τόνισε: «Θα υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στα αυτοδιοίκητά πράγματα. Πολλοί περισσότεροι υποψήφιοι, πολλοί περισσότεροι συνδυασμοί. Επίσης υπάρχουν 11 υποψήφιοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Αττικής. Μία δεύτερη πρόκληση για εμάς είναι η τέταρτη κάλπη. Οι κοινοτικές εκλογές. Για πρώτη φορά θα κληθεί, περίπου το 85% των ψηφοφόρων, να ψηφήσει και για την κοινοτική κάλπη».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα