back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Daily Telegraph: Η Μέι σε μυστικές συνομιλίες για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η Τερέζα Μέι είχε μυστικές συνομιλίες με συνεργάτες και υπουργούς σχετικά με τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος. Θα αφορά την επιλογή μιας συμφωνίας για το Brexit, μη συμφωνίας ή παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Πηγές αναφέρουν ότι η ιδέα θα προωθηθεί αν οι συνομιλίες με τους Εργατικούς καταρρεύσουν και το κοινοβούλιο αναγκαστεί να καταλήξει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

H πρωθυπουργός πραγματοποίησε κύκλο συσκέψεων με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα “σενάρια” σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν μπορέσει να εμποδίσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Ο κ. McDonnell, ο σκιώδης καγκελάριος, δήλωσε ότι “μπορεί να χρειαστεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία ,” προσθέτοντας: “Νομίζω ότι οι Συντηρητικοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι εάν μια συμφωνία πρόκειται να περάσει, ένας μεγάλος αριθμός Βουλευτών θα θελήσουν να γίνει με μία δημόσια ψηφοφορία”.

Από την πλευρά του ο Guardian επισημαίνει ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πρόκειται να βρει αρκετούς βουλευτές ώστε να στηριχθεί η συμφωνία για το Brexit deal για να περάσει από το Κοινοβούλιο εκτός και αν υποσχεθεί νέο δημοψήφισμα. Πηγές από το κόμμα αναφέρουν στην εφημερίδα ότι τα δύο τρίτα των βουλευτών του Εργατικού κόμματος θα επιμείνουν σε αυτή την προϋπόθεση.

Το Politico αναφέρει ότι οι διαπραγματευτές από τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς θα συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν αν θα υπάρξει διακομματική συναίνεση που θα επιτρέψει τελικά στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ. στα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, Μέι και Κόρμπιν δεν είναι πολύ μακριά από την επίτευξη συμφωνίας, όμως το πρόβλημα είναι το πώς θα «πουλήσουν» τη συμφωνία στους βουλευτές τους και στους ψηφοφόρους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα