back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Μέση Αγγλία» του Τζόναθαν Κόου

Διαβάστε επίσης

Στη «Μέση Αγγλία» συμμετέχουν πολλοί από τους βασικούς χαρακτήρες της «Λέσχης των τιποτένιων» του 2001 και του «Κλειστού κύκλου» του 2004.

Ο Αγγλος συγγραφέας τους ξανασυναντά στο καινούριο του μυθιστόρημα που ως κεντρική ιδέα έχει το δημοψήφισμα για το Brexit. Μέσα από τις παράλληλες ιστορίες τους θα γνωρίσουμε την ανθρώπινη κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2010 ως το 2018. Ο ρατσισμός, οι φυλετικές εντάσεις, η απώλεια των προνομίων της μεσαίας τάξης, η σιωπηλή οργή των ανθρώπων, τα αδιέξοδα, η διάψευση των ονείρων, οι συμβιβασμοί, είναι κομμάτια της τοιχογραφίας των ετών της κρίσης.

Κι όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Διαβάζοντας τη «Μέση Αγγλία» του Κόου, ο Έλληνας αναγνώστης αισθάνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε έναν καθρέφτη, και ξαναζεί γεγονότα βιωμένα. Αναγνωρίζει καταστάσεις και συναισθήματα.

Ένα λογοτεχνικό έργο που μας βοηθά να κατανοήσουμε τι συνέβη στην Αγγλία και να στοχαστούμε γύρω από όσα συμβαίνουν στη δική μας δημόσια ζωή που επηρεάζουν και την καθημερινότητα και, εν τέλει, την προσωπικότητά μας.

Μετάφραση: Άλκηστις Τριμπέρη

Το μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου «Μέση Αγγλία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα