back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Η πρόταση μομφής κατά Πολάκη – Μητσοτάκης: «Ο Πολακισμός είναι φασισμός»

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει.Για λόγους αρχής και ουσίας». Η κυβέρνηση μετατρέπει τη διαδικασία σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η πολιτική συμπεριφορά του κ. Πολάκη “έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο» και «δεν είναι πια θέμα αισθητικής, αλλά δημοκρατικής τάξης». Καταλόγισε στον πρωθυπουργό απόλυτη στήριξη τον αναπληρωτή υπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “δεν υπάρχει υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «όταν μία τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση» και πρόσθεσε: “Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού “θα ήταν περιττή γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του».

«Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του», τόνισε, ενώ απευθύνθηκε προς τους βουλευτές της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι “από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα θα φανεί αν είναι με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες». «Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;», τόνισε

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική και στο νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο τονίζοντας ότι είναι ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών ο ίδιος είχε καταψηφίσει, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι πια σε μια «κυνική λογική διαχείρισης της ήττας του», ενώ υποστήριξε ότι το δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη είναι «με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων»;

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στο πρόσωπό του κ. Πολάκη συνοψίζεται ο κυνισμός ενός ανθρώπου που περιφρονεί εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη».

Δραγασάκης: Η ΝΔ θέλει να απροσανατολίσει
“ H NΔ θέλει να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, αξιοποιώντας ένα ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο για να αποπροσανατολίσει» απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετατρέπει την πρόταση μομφής κατά Πολάκη σε αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου η συζήτηση στη Βουλή να γενικευθεί.

«Το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στο λαό» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λίγες μέρες πριν από τις εκλογές θέλει να σπρώξει τη συζήτηση στην σφαίρα της μικροπολιτικής και των επικοινωνιακών εντυπώσεων.

Προετοιμασία εφ’ όλης της ύλης

Η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση στη διάρκεια της οποίας θα δώσει έμφαση στην «ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πολάκη», στις νέες αποκαλύψεις σε σχέση με την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και στην οικονομία.

Η τροπολογία της ΝΔ για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες, ενώ η Πειραιώς αντιμετωπίζει επί της αρχής θετικά την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αναμένεται ωστόσο να θέσει ζητήματα όπως το επιτόκιο 5% για εισοδήματα άνω των 10.000, αλλά και η «αδικία» των 18 δόσεων για τα νομικά πρόσωπα. Θα ζητήσει εξάλλου να υπάρξει επιβράβευση για τους φορολογούμενους που παραμένουν συνεπείς στην προηγούμενη ρύθμιση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποστηρίξει την άποψη να μην υπάρχει καμία προϋπόθεση για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να ασκήσει σκληρή πολιτική κριτική με επίκεντρο την θέση ότι «αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, καθώς επί των ημερών τους υπήρξε αύξηση 60% στον ιδιωτικό χρέος, δεν πείθουν ότι μπορούν να είναι εκείνοι που θα το επιλύσουν».

Η Πειραιώς θα δώσει παράλληλα έμφαση και στο ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Απόστολος Χονδρόπουλος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα