back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάστα «σέλινο» με λαχανικά στον φούρνο

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα πιάτα που μ’ αρέσουν ιδιαίτερα όταν ταξιδεύω με το πλοίο για την Κρήτη είναι το λιγκουίνι με λαχανικά.

Εγώ σήμερα, θα το παραλλάξω λίγο, θα το φτιάξω με το δικό μου τρόπο και θα το μοιραστώ μαζί σας.

Εγώ θα χρησιμοποιήσω πάστα «σέλινο» που έχω αγοράσει από την Αρκαδία, που ομολογουμένως έχει υπέροχα προϊόντα.

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε

Ένα πακέτο του μισού κιλού πάστα σέλινο, αν δεν έχετε βάλτε πέννες, ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο κολοκυθάκια, μια μεγάλη μελιτζάνα, δυο τρία καρότα, όλα αυτά κομμένα μικρά μικρά κομματάκια, μερικές πράσινες πιπεριές, κομμένες κι αυτές, ένα φρέσκο κύβο λαχανικών, δυο ντομάτες κομμένες φέτες , αλατοπίπερο και διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη, περίπου δυο κούπες.

Λοιπόν τώρα το φτιάχνουμε

Βάζουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε πλύνει και κόψει κομματάκια μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, τα φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, κι αφού μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τον ντομάτα, τον κύβο και νερό ίσα που να σκεπάσει τα λαχανικά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά ο κύβος και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κυρίως στο αλάτι, τα σκεπάζουμε και τ αφήνουμε να σιγοβράσουν για κάνα δεκάλεπτο τέταρτο το πολύ.

Όταν θα κοντεύουν αυτά, βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό, και το σουρώνουμε, ανακατεύουμε αμέσως τα λαχανικά και τα βάζουμε σ ένα ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά, ανακατεύουμε να πάνε παντού και βάζουμε λίγο από και από πάνω, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου.

Το συνοδεύουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα, είπαμε πάντα το λαχανικό στο τραπέζι μας και ένα ποτήρι κρασί της αρεσκείας μας, προσωπικά θεωρώ μύθο το χρώμα του κρασιού ανάλογα με το φαγητό, όπως και την θερμοκρασία του επίσης.

Εγώ κρυώνω το κόκκινο κρασί και μ’ αρέσει πολύ, όπως τρώω κρέας με λευκό κρασί και ψάρι με κόκκινο!!!

Ότι μας αρέσει, κάτω τα κλισέ!!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα