back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άλλο ένα επεισόδιο στο ξεκαθάρισμα των κυκλωμάτων της νύχτας η μαφιόζικη εκτέλεση στα Καμίνια

Διαβάστε επίσης

Στον πόλεμο των κυκλωμάτων της νύχτας που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια εντάσσει η Αστυνομία την χθεσινοβραδυνή μαφιόζικη εκτέλεση του 52χρονου έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στα Καμίνια στον Πειραιά.

Το θύμα ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές αφού στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε ληστείες και εκβιασμούς. Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία ο 52χρονος φέρεται να ήταν το «δεξί χέρι» γνωστού μπράβου που τον Οκτώβριο 2018 είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στην Ακτή Κονδύλη και γλύτωσε αν και βαριά τραυματισμένος αφού το καλάσνικοφ των δραστών έπαθε εμπλοκή.

Το θύμα της χθεσινοβραδινής μαφιόζικης εκτέλεσης είχε γίνει και πάλι στόχος δολοφονικής επίθεσης πριν 10 χρόνια στο Αιγάλεω. Τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά με μια σφαίρα στο κεφάλι που δέχθηκε μπροστά στα μάτια του παιδιού του καθώς το πήγαινε σχολείο.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 14 – 15 δολοφονίες, με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που σχετίζονται μεταξύ τους όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ. Μεταξύ των θυμάτων τα πιο γνωστά ονόματα της νύχτας όπως των Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου και της Κατερίνας Αναγνωστάκη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο ο 52χρονος να εμπλεκόταν σε ορισμένες από τις προηγούμενες μαφιόζικες εκτελέσεις χωρίς όμως να τεκμηριωθεί οτιδήποτε.

Ενέδρα θανάτου

Σύμφωνα με την Αστυνομία στον 52χρονο είχαν στήσει ενέδρα θανάτου οι εκτελεστές που φέρεται να ήταν 2 ή 3 μέσα σε αυτοκίνητο.

Ήταν γύρω στις 21.30 όταν το θύμα πάρκαρε τη μηχανή του και κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε όταν ερχόταν Αθήνα, στην οδό Κατσαντώνη 80 στα Καμίνια.

Τότε κινήθηκαν οι δράστες με το αυτοκίνητο και αυτός που καθόταν στο πίσω κάθισμα τον εκτέλεσε με καλάσνικοφ.

Οι δράστες κινήθηκαν με ταχύτητα και 500 μέτρα πιο μακριά πυρπόλησαν το όχημα, που όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί τον Μάρτιο από το Χαλάνδρι. Στη συνέχεια εκτιμάται ότι διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο ή μηχανή.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν δύο κάλυκες ενώ αρκετοί ακόμα εντοπίστηκαν μέσα στο καμένο αυτοκίνητο. Εκτιμάται ότι το θύμα δέχθηκε πάνω από 10 σφαίρες στον θώρακα και στο κεφάλι.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στις καταθέσεις των περίοικων που άκουσαν τους πυροβολισμούς και είδαν τις κινήσεις του οχήματος των δραστών καθώς και στις κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα