back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα ακόμη διεθνές βραβείο για τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Διαβάστε επίσης

Mε ένα ακόμη διεθνές βραβείο, το “Grace Murray Hopper Award” για το 2018 της Ένωσης Υπολογιστικών Μηχανών (Association of Computing Machinery-ACM), τιμήθηκε o καθηγητής του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Η ACM θα απονείμει τέσσερα τεχνολογικά βραβεία φέτος και ο Δασκαλάκης θα μοιραστεί ένα από αυτά με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον Μάικλ Φρίντμαν. Η απονομή θα γίνει στις 15 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ACM ανακοίνωσε ότι η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από συναδέλφους τους με βάση τη συμβολή καθενός στην έρευνα και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την πληροφορική και τους υπολογιστές. Ειδικότερα το βραβείο “ACM Grace Murray Hopper Award”, που συνοδεύεται από το ποσό των 35.000 δολαρίων (με χορηγία της Microsoft), απονέμεται σε νέους επιστήμονες στο χώρο των υπολογιστών που έχουν κάνει κάποια πρόσφατη σημαντική συνεισφορά.

Ο Κ.Δασκαλάκης έχει τιμηθεί επίσης με τα βραβεία Nevanlinna Prize (2018), Simons Foundation Investigator Award (2018), SIAM Outstanding Paper (2011), Sloan Fellowship (2010), ACM Dissertation Award (2008) και Kalai Prize (2008).

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα