back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Σταματήστε να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής – Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης

 

Με σφοδρές επικρίσεις για το επίπεδο συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στη Βουλή την ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά καλώντας και τους δυο να σταματήσουν, όπως είπε, να πληγώνουν την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς! Τι κάνετε; Εγκληματείτε κατά του τόπου, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας οτι το Κίνημα Αλλαγής, δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια. Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς τους εμετικούς διαλόγους, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Κατά τα λοιπά, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εφ’όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση στην πόρτα εξόδου, ηττημένη και αποτυχημένη, που μοναδικό στόχο έχει να απολαύσουν οι ένοικοι του Μαξίμου για λίγους ακόμη μήνες τη χαρά της εξουσίας και να ολοκληρώσουν τα οικονομικά deals τους. Η κ. Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική τόσο για τους χειρισμούς Τσίπρα στα εθνικά θέματα, όσο και στην οικονομία, χαρακτηρίζοντας ψηφοθηρικά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα οτι με τη στήριξή του στον Πολάκη , εκπέμπει αρνητικά μηνύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά οτι έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.
Παράλληλα, επέμεινε στη διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μιλώντας για έναν ετοιμόρροπο fake δικομματισμό προκειμένου να συντηρηθεί η πόλωση για να προσθέσει με νόημα “ Πάρτε το και οι δύο απόφαση θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας”. Παρακολουθώντας όλη αυτήν την ώρα το επίπεδο αυτής της συζήτησης, θέλω να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτήν την εικόνα της Βουλής, που θυμίζει περισσότερο πεζοδρόμιο. Λυπάμαι πραγματικά γιατί τα πάθη του ελληνικού λαού συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση. Έχω πει πολλές φορές ότι μοιάζετε πολύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και όλη αυτή τη φασαρία την κάνετε ακριβώς για να κρύψετε τις ομοιότητές σας. Είστε οι δύο όψεις της συντήρησης. Να σας χαίρονται τα
στελέχη σας και να προβληματίζονται όσοι σας ψήφισαν!

Αποτύχατε οικτρά στην Οικονομία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε οτι η πολιτική της κυβέρνησης στοίχισε 200 δις ευρώ στην οικονομία, αναφέροντας ειδικότερα ότι: Το Δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δις ευρώ, 181% του ΑΕΠ και υπονομεύει το μέλλον μας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο στο Δ τρίμηνο του 2018. Οι απλήρωτοι φόροι των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ ακόμη μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2019. Υπό αναγκαστικά μέτρα κατασχέσεων βρίσκονται σήμερα 1,2 εκατομμύρια πολίτες. Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Το 2018 έκλεισε παρά τις προβλέψεις με ποσοστά κάτω του 2%, όταν θα μπορούσαμε το ΑΕΠ να αυξάνεται με διπλάσιους ρυθμούς. Οι επενδύσεις μειώνονται κατά 12% το 2018, διαψεύδοντας με στοιχεία τα κούφια λόγια του Υπουργείου Οικονομίας. Η ΔΕΗ κινδυνεύει. καταγράφει ζημιές 900 εκατ ευρώ, δημιουργώντας ένα μείζονα κίνδυνο για την Οικονομία. Οι μικρομεσαίοι οι ίδιοι, δηλώνουν στους Υπουργούς σας ότι τα μαγαζιά τους κοντεύουν να γίνουν “νεκροταφεία”.

Ψηφοθηρικά μέτρα

Αναφερόμενη στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, η κ. Γεννηματά επεσήμανε οτι μπροστά στο φάσμα της ήττας, ο κ. Τσίπρας ανέσυρε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές – τα περίφημα θετικά μέτρα, δηλώνοντας: “Τις 120 δόσεις που είναι μόνον για λίγους και δεν δίνουν λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες μικρές επιχειρήσεις.
Και χθες ουσιαστικά ξεκινήσατε τον προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφετε αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρατε, 1 επιστρέφετε.
Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτείτε με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένετε σ’ αυτά που δεσμευτήκατε. Δεν έχετε ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξετε. Εξαγγέλλετε μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρατε με αφαίμαξη από τους πολίτες.
Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών σας, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται.
Πως σας ξέφυγε λοιπόν και θα δώσετε δώρο Πάσχα μετά το Πάσχα; Και γιατί δεν το είπατε απλά, εκλογικό επίδομα; Τέσσερα χρόνια τώρα παίρνετε κάθε χρόνο 800 εκ ευρώ από τους συνταξιούχους μέσω της αύξησης της εισφοράς υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και τώρα από αυτά τα 3,2δις που πλήρωσαν , τους δίνετε πίσω τα 800 και τα βαφτίζετε 13η σύνταξη. Αλήθεια, γιατί ξεχάσατε να πείτε ότι παραλάβατε 13% ΦΠΑ στην εστίαση , το πήγατε στο 24% για να το επαναφέρετε στο 13% ;” Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι εξαπάτησε συστηματικά τους Έλληνες και πιο πολύ τη μεσαία τάξη και τους αδύνατους, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση αριστερή στα λόγια και δεξιά στην πράξη.

Πρόταση μομφής-Παύλος Πολάκης

Με τη στήριξή σας κ. Τσίπρα στον Πολάκη δώσατε αρνητικά μηνύματα, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά λέγοντας οτι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της τζάμπα μαγκιάς και του έλα μωρέ, προσθέτοντας : Αρνούμαστε να δεχτούμε το φασισμό της ταυτότητας. Τον Πολακισμό. Την αναλγησία και τον κυνισμό. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ λέγοντας οτι δεν είναι τυχαία η κάλυψη που του παρέχει ο Πρωθυπουργός. Έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε οτι είναι η ίδια νοοτροπία και αντίληψη που επέδειξαν και στην τραγωδία στο Μάτι κάνοντας λόγο για αποδεδειγμένη ανικανότητα και προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον Πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Διμέτωπη επίθεση

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την απορία γιατί ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε αυτή την συζήτηση.
Υπάρχει Ελληνίδα ή Έλληνας που δεν καταδίκασε την φασιστικής αντίληψης επίθεση του Πολάκη στον Κυμπουρόπουλο. Τότε γιατί η πρόταση μομφής; διερωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά για να προσθέσει: Γιατί απλά ο κ.Μητσοτάκης βρήκε άλλη μια ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό. Να συντηρήσει την πόλωση . Το να χέρι νίβει τ άλλο. Δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Φυσικά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χρεωκοπημένη Κυβέρνηση.Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε στον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και στην “τυφλωμένη” από το πάθος για την εξουσία ΝΔ, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, να διχάσουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες. Πάρτε το και οι δύο απόφαση. Δεν θα σας αφήσουμε να εγκλωβίσετε τον Ελληνικό λαό στις αγωνίες και τις ανασφάλειες σας. Εμάς θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.
Αναφερόμενη ειδικότερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Γεννηματά δήλωσε: “Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, αποτελούν την γνωστή, original παλιά δεξιά. Εκπροσωπούν την παράταξη που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2004-2009.
Είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν τις ανισότητες ως “φυσικό φαινόμενο”, που θέλουν να κόψουν τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.
Τώρα παραμονές των εκλογών ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι δεν πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο. Επί τρεις μήνες σφύριζε αδιάφορα όταν καταθέσαμε γι αυτό πρόταση νόμου. Δεν τη στήριξε.
Ο δε κ. Τσίπρας αφού το συμφώνησε και το ψήφισε μόνος του τώρα μας λέει ότι επί ημερών του δεν θα το εφαρμόσει. Κοροϊδευόμαστε πάλι γιατί ξέρει πολύ καλά ότι θα ισχύσει από το 2020 που δεν θα είναι Πρωθυπουργός.
Σας προκαλούμε να αφήσετε τα λόγια και τις κοκορομαχίες αδιεξόδου και να ψηφίσουμε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την κοινωνική πολιτική που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική μας ομάδα.

Εθνικά θέματα

Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα με τους χειρισμούς και τις υποχωρήσεις σας στα Εθνικά Θέματα, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό επαναλαμβάνοντας οτι με την συμφωνία των Πρεσπών παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα, κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού.
Σε οτι αφορά την Τουρκία, τόνισε : “Οι προκλήσεις του κ.Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Κύπρο κλιμακώνονται. Εντείνονται διαρκώς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μελετημένη ανάπτυξη της τουρκικής επιθετικότητας, με πλήρη επισημοποίηση του τουρκικού αναθεωρητισμού. Πραγματικά έχετε διερωτηθεί τι απέδωσε η πολιτική σας; Η ανταλλαγή επισκέψεων, οι συναντήσεις, οι συζητήσεις για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα. Τίποτα. Μόνο αρνητικά αποτελέσματα. Γι αυτό και επαναλαμβάνω: Μην ακολουθήσετε την τακτική και τους χειρισμούς σας στο Σκοπιανό και τώρα.
Μην πάρετε καμία πρωτοβουλία που δεσμεύει την χώρα.”

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φεύγει.Ήρθατε ως πρώτη φορά αριστερά! Φεύγετε ως η νέα δεξιά! Πιστεύω όμως ακράδαντα πως το “τιμόνι” της χώρας δεν πρέπει να πάει άλλο δεξιά,κατέληξε η Φώφη Γεννηματά καλώντας τους πολίτες στις ευρωεκλογές να ενδυναμώσει το ΚΙΝΑΛ για την πολιτική ανατροπή.

Κατ.Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα