back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατατέθηκε η τροπολογία για διατήρηση του αφορολόγητου

Διαβάστε επίσης

Την κατάθεση της τροπολογίας της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου προχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ρύθμισης χρεών προς το δημόσιο.

Την πραγματοποίηση έρευνας για την αλλοίωση του ηλεκτρονικού μητρώου των εκκρεμών συντάξεων που είχε καταγγείλει η ΝΔ προανήγγειλε ο εισηγητής του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε κλίμα έντασης, με τον κ. Βρούτση να χαρακτηρίζει τη 13η σύνταξη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «επίδομα ευρωεκλογών, με στόχο την εξαγορά της συνείδησης των πολιτών».

Ο Βρούτσης κατήγγειλε την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου για αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία, διότι, όπως είπε, αρνείται να απαντήσει εγγράφως στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, χαρακτήρισε τη ΝΔ «επικίνδυνη για την κοινωνία», διότι ως κυβέρνηση αφαίρεσε τουλάχιστον το 40% του εισοδήματος των πολιτών, ενώ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, κάλεσε την αντιπολίτευση να αποδεχθεί και να ψηφίσει τα θετικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, και το ΚΙΝ.ΑΛ. επανέφερε την πρόταση νόμου για την προστασία του αφορολόγητου, καλώντας την κυβέρνηση να την ψηφίσει ακόμη και σήμερα.

«Είστε όλοι στο ίδιο κότερο με καπετάνιο το κεφάλαιο», σχολίασε Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ«Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο επιβλήθηκαν από τη λαϊκή πίεση ασχέτως το πως παρουσιάζονται από την κυβέρνηση», τόνισε. 

Θετικό επί της αρχής αλλά με διαφωνίες εμφανίστηκε το Ποτάμι. 

Με τις πρωτολογίες του πρωθυπουργού και των περισσότερων εκ των πολιτικών αρχηγών ξεκινάει στις 7 το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής με την διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας.

Δείτε την τροπολογία το αφορολόγητο

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/05/ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-Αφορολόγητο1.docx”]

Δημήτρης Κωστάκος – Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα