back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης «Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου»

Διαβάστε επίσης

 

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα για τα κυβερνητικά «τυράκια» της τελευταίας στιγμής πριν την «φάκα» των εκλογών που τόσο τρέμετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός «βλέπει στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής τον πανικό της κυβέρνησης». Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ταυτίζεται απολύτως με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και υποστήριξε μάλιστα ότι “το δίλημμα που βάζει για να εκβιάσει την κομματική πειθαρχία» είναι «με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος». «Έτσι όμως γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας και Πολάκης γίνονται ένα και το αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε εκ νέου την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τηλεοπτικό διάλογο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Βουλή είναι “ο ναός της Δημοκρατίας”. “Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε», πρόσθεσε και τον κάλεσε να προκηρύξει τώρα εκλογές ώστε όταν κλείσει η Βουλή “να κάνουμε όσα debate θέλετε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα δίνοντας πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρε την τελευταία τετραετία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος «δεν θα έδινε μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους» . Υποστήριξε επίσης ότι «αυτή η ιστορία τον εκθέτει και για έναν επιπλέον λόγο, διότι- όπως ανέφερε- αυτές οι διακοπές στη θαλαμηγό δεν έγιναν άνευ ανταλλάγματος, καθώς η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν από έναν μήνα πρέσβης εκ προσωπικοτήτων και επιπλέον, ακούγεται ότι προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε εξάλλου ότι «δεν υπάρχει υπεραπόδοση στην οικονομία,αλλά υπερφορολόγηση», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για το αφορολόγητο, ζητώντας «καθαρές κουβέντες και καθαρές πράξεις» στο ζήτημα αυτό.

Τέλος υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία «μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων και πέφτει μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης».

 

Απ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα