back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μελιτζανοπιπεριές σκεπαστές με γιαούρτι

Διαβάστε επίσης

Άλλο ωραίο κι αυτό… ας δούμε τι θα χρειαστούμε, αρχικά τέσσερις πέντε μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες, πέντε έξη πιπεριές κέρατο, τρεις τέσσερις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, λίγο μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια για την ενίσχυση της γεύσης, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ξερό δυόσμο, ένα κεσεδάκι γιαούρτι, τριμμένο μαλακό τυρί χωρίς λιπαρά και λίγο λάδι.

Θα βάλετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες πάνω σε λαδόκολλα και θα τις ψήσετε να μαραθούν καλά, αλάδωτες, θα έχετε βγάλει βέβαια τα σπόρια και τα κοτσάνια από τις πιπεριές, λαδώνουμε λίγο το πυρεξάκι που θα ψήσουμε τις μελιτζάνες και μόλις τις βγάλουμε από τον φούρνο τις στρώνουμε στο ταψί μας εναλλάξ με τις πιπεριές, σκορπίζουμε και το ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο τυρί τριμμένο.

Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε την σάλτσα μας με την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και μόλις βράσει, κανένα τέταρτο δηλαδή, την ρίχνουμε πάνω από τις στρωμένες μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊδανό, επιπλέον, λίγο ακόμα τυρί τριμμένο, στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι με μια σπάτουλα, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί και αν το σκεύος μας δεν έχει καπάκι, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το φουρνίζουμε για μισή ώρα με τρία τέταρτα ανάλογα το φούρνο. λίγο πριν ετοιμαστεί το βγάζουμε για να πάρει ελαφρύ χρώμα

Μοσχοβολάει ο τόπος και σερβίρουμε αμέσως…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα