back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι «στεναχωρημένοι» δημοσιογράφοι, το «κότερο» και η αλλαγή ατζέντας μέσω Ζαππείου

Διαβάστε επίσης

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί δεν σχεδιάζω εγώ την επικοινωνιακή καμπάνια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν το τι επιλέγει ο καθένας να αναδείξει ως ατζέντα».

Με τον τρόπο αυτό επέλεξε ο Α. Τσίπρας να αναφερθεί στο θέμα των περυσινών του διακοπών με το πολυτελές κότερο του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου έπειτα από το σχόλιο ενός δημοσιογράφου, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο για το εάν θα πάμε στις εκλογές ή θα ασχολούμαστε με τα κότερα.

Ο Α. Τσίπρας δεν θέλησε να προχωρήσει σε κανένα άλλο σχόλιο επί του θέματος, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές αποκαλύψεις αναδείχτηκαν δεόντως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τη Ν.Δ. Με την υπόθεση αυτή, δηλαδή των μυστικών του διακοπών πέρυσι το καλοκαίρι, συνδέθηκε και η έκτακτη συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο ως κίνηση επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και προσπάθεια αλλαγής ατζέντας εν όψει της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Προς ενίσχυση αυτής της επιχειρηματολογίας η αιφνιδιαστική αλλαγή που έκανε ο πρωθυπουργός στο πρόγραμμα των περιοδειών του, καθώς τη Δευτέρα το απόγευμα ανακοίνωσε την αναβολή της ομιλίας του στα Γιάννενα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ.

Και κάπως έτσι η περιοδεία στην Ήπειρο την Τρίτη το απόγευμα αντικαταστάθηκε εκτάκτως με το Ζάππειο των εξαγγελιών.

Στην ίδια συνέντευξη ο Α. Τσίπρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις αρχές του Οκτωβρίου. Αρνήθηκε πως τα μέτρα που εξήγγειλε έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, ωστόσο παραδέχτηκε πως το συνολικό πακέτο που παρουσίασε αποτελεί πλαίσιο πολιτικής για την επόμενη τετραετία και ως εκ τούτου η κυβέρνηση διεκδικεί την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία και στις εκλογές της 26ης Μαΐου και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο ήταν πως ενώ δεν δόθηκε η ευκαιρία να του υποβάλλουν ερωτήσεις περισσότεροι δημοσιογράφοι, κυρίως από ΜΜΕ που δεν φημίζονται για την τυφλή συμπάθεια τους προς την κυβέρνηση, στο τέλος σχολίαζε μεγαλοφώνως «σας βλέπω κάποιους στεναχωρημένους με αυτά που ανακοίνωσα».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα