back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: «Είναι η ώρα να μιλήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά»

Διαβάστε επίσης

 

«Στις 26 Μάη είναι η ώρα να μιλήσει η νεολαία. Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι. Είναι η ώρα να μιλήσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και να πουν ότι δεν θέλουν να πάνε με το “μία από τα ίδια”.», είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας αρχίζοντας την ομιλία του στη συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο.

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος, για την νεολαία επισημαίνοντας ότι: « Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι σταθερός αντίπαλος του συστήματος είναι δίπλα, συμπαραστάτης και στήριγμα σε κάθε δίκαιο αγώνα της νεολαίας, για όλα τα προβλήματα που συναντάει στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην κατάρτιση, στην προσπάθεια της να ψυχαγωγηθεί, να αθληθεί, να ζήσει.

Η πολιτική της ΕΕ, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν την συμμαχία των εκμεταλλευτών, είναι ασυμβίβαστη με την ζωή που έχει ανάγκη η νέα γενιά. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Η ΕΕ φτιάχτηκε, υπάρχει και για όσο θα υπάρχει, θα υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στους λαούς και τον ανταγωνισμό τους με άλλες ιμπεριαλιστικής συμμαχίες και μεγάλα κέντρα, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία. Γι’ αυτό κάθε φορά που μας λένε ότι αλλάζει η ΕΕ, ένας καινούριος εφιάλτης γεννιέται για τους λαούς. Καλύτερη δεν μπορεί να γίνει κι αυτό το δείχνει πλέον η πολύχρονη πείρα.

Κι όταν πάνε να μας μπερδέψουν, λέγοντας, ότι εμείς «δεν είμαστε με την Ευρώπη», τους απαντάμε καθαρά. Καμία σχέση δεν έχει η Ευρώπη, οι λαοί και η νεολαία της Ευρώπης, όλοι αυτοί που ζουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με την ΕΕ των μονοπωλίων. Άλλο Ευρώπη κι άλλο ΕΕ.

Αντιδημοκρατική η ΕΕ

Ειδικότερα για τη σημερινή Ε.Ε. και ενόψει των Ευρωεκλογών, ο Δ. Κουτσούμπας είπε: «Για το ΚΚΕ η μόρφωση, η δουλειά, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία, η κατοικία αλλά και η επιλογή ενός νέου ζευγαριού να οργανώσει την ζωή του και να δημιουργήσει οικογένεια, δεν είναι κάποιες ευκαιρίες, είναι δικαιώματα. Είναι δικαιώματα, που μπορούσαν σήμερα να είναι κατοχυρωμένα για όλους τους νέους και τις νέες, αλλά αντίθετα βλέπουμε να συρρικνώνονται. Γιατί η σημερινή, η καπιταλιστική οικονομία, έχει ως κριτήριο και ως προτεραιότητά της, αποκλειστικά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται με μέτρα πολεμικής προετοιμασίας, στήριξης του ΝΑΤΟ, αλλά και δημιουργίας ευρωενωσιακών μηχανισμών ασφαλείας, όπως η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία.

Στη νεολαία, παρουσιάζουν την ΕΕ, σαν βασίλειο της δημοκρατίας! Λες και δεν είναι η ΕΕ αυτή που διαμορφώνει ένα όλο και πιο εχθρικό οπλοστάσιο για τις λαϊκές ελευθερίες.

Οι τρομονόμοι και η ένταση της κρατικής καταστολής σε όλες τις χώρες, έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεων της. Και σε αυτήν την κούρσα, τρέχουν όλες οι κυβερνήσεις, όπως αυτή του Μακρόν, της μασκότ του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και μήνες ματώνει τους Γάλλους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν μιλήσει για τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ, καλά θα κάνει να βουτήξει τη γλώσσα του στην πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός, που μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πήραν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του 2015 και το έκαναν ΝΑΙ στην ΕΕ και στα μνημόνια διαρκείας».

Χρ. Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα