back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 9/5

Διαβάστε επίσης

Έντονα συναισθηματικό δράμα με την υπογραφή της Βαλέρια Γκολίνο, γαλλική δραμεντί, βιογραφικό δράμα, ισπανικό δραματικό θρίλερ, ντοκιμαντέρ για τη ζωή του αγαπημένου κωμικού ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα και κινούμενα σχέδια για όλη την οικογένεια στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτής της εβδομάδας.

EUFORIA

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 115′
Παραγωγή: Ιταλική, Σκηνοθεσία: Βαλέρια Γκολίνο
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Βαλέριο Μασταντρέα, Ιζαμπέλα Φεράρι

Η νέα ταινία της σκηνοθέτη Βαλέρια Γκολίνο, επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του 71ου Φεστιβάλ Καννών.

O Ματέο είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του, Ετόρε είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμα στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΙΚ (LE MYSTERE HENRI PICK)

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100′
Παραγωγή: Γαλλία – Βέλγιο, Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπεζανκόν
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουσινί, Καμίλ Κοτέν, Αλίς Ισάζ, Μπαστιέν Μπουιγιόν

Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου μυθιστορήματος του γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Φενκινός.

Ένας άγνωστος εν ονόματι Ανρί Πικ έχει βάλει την υπογραφή του σε ένα από τα μεγαλύτερα best seller της δεκαετίας, κανείς όμως δεν ξέρει ποιος είναι. Τότε ένας διάσημος κριτικός λογοτεχνίας αποφασίζει να τον ανακαλύψει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ (JT LEROY)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 108′
Παραγωγή: Αγγλία – Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Τζάστιν Κέλι
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στιούαρτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Λόρα Ντερν, Τζιμ Στάρτζες

Βιογραφικό δράμα με τις Κρίστεν Στιούαρτ και Ντάιαν Κρούγκερ.

Η Λόρα Aλμπερτ γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Oταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμο της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ, που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (UNA ESPECIE DE FAMILIA / A SORT OF FAMILY)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95′
Παραγωγή: Αργεντινή – Βραζιλία – Γαλλία – Πολωνία, Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Λέρμαν
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Ντανιέλ Αραόζ

Από τον Αργεντίνο Ντιέγκο Λέρμαν, η ταινία που κέρδισε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Με την Μπάρμπαρα Λένι, πρωταγωνίστρια του «Magical Girl».

Η Μαλένα, μία επιτυχημένη γιατρός, δέχεται ένα τηλεφώνημα που θα της αλλάξει τη ζωή: το μωρό που έχει κανονίσει να υιοθετήσει πρόκειται να γεννηθεί. Όταν, όμως, το μωρό γεννιέται και εκείνη πηγαίνει να το πάρει από την παρένθετη μητέρα, η Μαλένα βρίσκεται προ μιας πολύ δυσάρεστης έκπληξης: οι βιολογικοί γονείς του μωρού την εκβιάζουν, ζητώντας περισσότερα χρήματα από όσα έχουν συμφωνηθεί. O νόμος μοιάζει να είναι με το μέρος τους, ωστόσο η Μαλένα θα ξεκινήσει έναν αβέβαιο αγώνα γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να πάρει αυτό που θέλει;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 60′
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός

Η ζωή και το έργο του Κώστα Τσάκωνα μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής του κι από όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις της εποχής του. Έξι χρόνια στα συσσίτια, 6 χρόνια στη βιοπάλη, 6 χρόνια στις βαριές δουλειές, 6 χρόνια στις πιο βαριές δουλειές και τα υπόλοιπα 50 χρόνια έκανε τον κόσμο και να γελάει, αλλά και να αισθάνεται περήφανος γι’ αυτόν, γιατί ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του.

Δείτε το τρέιλερ:

UGLY DOLLS: ΤΑ ΑΣΧΗΜΟΓΛΥΚΟΥΛΙΑ (UGLYDOLLS)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 87’Παραγωγή: Κίνα – Καναδάς – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπουρι

Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των καταστημάτων, υπάρχει ένας μαγευτικός κόσμος όπου ζουν όλες οι κούκλες. Καμία όμως δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες, εκεί όπου επικρατεί η ατέλεια και κανείς δεν κρίνει κανέναν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα