back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέα κόντρα στη Βουλή για τον Πετσίτη

Διαβάστε επίσης

 

Το απόρρητο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση ΔΕΠΑ και Πετσίτη επικαλέστηκε στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννα Ζαΐρη, αρνούμενη να πει το ο,τιδήποτε για την ουσία της υπόθεσης.

«Ενημερώθηκα για το θέμα από τις εφημερίδες αν είχαμε βρει ο,τιδήποτε θα το είχαμε στείλει στον εισαγγελέα. Ό,τι στοιχείο υπάρχει το έχουμε στείλει στον εισαγγελέα. Ακόμα και με κλειστά τα μικρόφωνα δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση. Επικαλούμαι την αρχή της εχεμύθειας, υπάρχει εκεί. Δε λέει ο νόμος ότι υπάρχει η αρχή της εχεμύθειας πλην της Βουλής», είπε

Το κλίμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν φορτισμένο με την πρόεδρό της Τασία Χριστοδουλοπούλου να έρχεται σε κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και βουλευτές της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας την ότι επιχειρεί να αβαντάρει την κ. Ζαΐρη. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, η κ. Χριστοδουλοπούλου έκλεισε αιφνιδιαστκά τη συνεδρίαση.

Ευ. Βενιζέλος : Μην απαξιώνεται τη Βουλή και τους βουλευτές. Εάν έχετε κόπωση μπορείτε να φύγετε η επιτροπή έχει αντιπρόεδρο

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Θα κάτσουμε εδώ ως το βράδυ για να βγει είδηση. Κυρία Ζαΐρη θέλει να σας εκμαιεύσει μια απάντηση ότι βρήκατε λεφτά στο Πετσίτη, πέστε το να τελειώνουμε. Αυτό επί κ. Βενιζέλου λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος. Έχουμε περάσει στο φαιδρό. Κυρία Ζαΐρη πείτε τους κάτι που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν στις ομιλίες του στη Βουλή.

Κ. Τζαβάρας: Είστε πρόεδρος εσείς η αβανταδώρος δεν ντρέπεστε λίγο;

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Αφήστε αυτά τα θεατρικά σε μένα δεν σας κάνω λογοκρισία

Μ. Βορίδης: Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αισθάνεσαι την ανάγκη να παρέμβετε δεν μπορεί να απαντήσει κυρία Ζαϊρη;

Αν. Καββαδία: Δεν τους βολεύουν οι απαντήσεις και θέλουν να φωνάζουν.

Όταν ρωτήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για έγγραφο του προηγούμενου επικεφαλής της αρχής Γιώργου Παντελή ο οποίος είχε προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ελεγχθούν οι οφειλές της ELFE του κ. Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, υποστήριξε πως λόγω της θέσης της δεν μπορεί να κάνει τέτοιες ενέργειες.

Σε ότι αφορά στην απομάκρυνση του προϊσταμένου που είχε επιφορτιστεί με την έκδοση του πορίσματος για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, έκανε λόγο για έναν χαμηλόβαθμο αστυνομικό που δεν είχε ουσιαστική σχέση με το θέμα και η ίδια είχε ονομάσει προϊστάμενο λόγω εμπειρίας.

Στ. Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα