back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β. Παπαδόπουλος: Προβληματισμός για αυξημένες ροές Τούρκων πολιτών από τον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί για τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και κυρίως για τους Τούρκους, οι οποίοι περνάνε τα σύνορα διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

«Οι ροές από τον Έβρο έχουν αυξηθεί μεν αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για επαναπροωθήσεις, γεγονός που μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς πολλές από αυτές αφορούν Κούρδους οι οποίοι είναι στοχοποιημένοι από το καθεστώς Ερντογάν και Τούρκους με καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίοι διώκονται ως “Γκιουλενιστές”», τόνισε ο δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και πρώην γγ του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στην Ελεονώρα Ορφανίδου.

«Οι άνθρωποι αυτοί αν συλληφθούν που θα συλληφθούν, θα καταλήξουν στις τουρκικές φυλακές και αυτό είναι τραγικό»,  υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος μάλιστα επεσήμανε πως το Συμβούλιο θα εκδώσει σήμερα έκκληση να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις.

Μετά και την ανακοίνωση της ενίσχυσης των μέτρων φύλαξης στον Εβρο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία τμήματος πλωτής αστυνόμευσης, της επίσκεψης της υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Αστυνομίας στην περιοχή αλλά και δεδομένων των πολιτικών ισορροπιών της χώρας μας με την Τουρκία η ανησυχία αυτή επιτείνεται.

«Δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα ούτε μπορεί να απαγορεύσεις από την Ελληνική Αστυνομία τη χρήση τους. Το θέμα είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες στα νησιά όπου εκεί παραμένουν μεν εγκλωβισμένοι αλλά δεν επαναπροωθούνται όπως συμβαίνει στον Έβρο. Καταλαβαίνω το θέμα των ισορροπιών στη σχέση μας με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το αντέξουμε», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Οι Ελληνικές Αρχές αμφισβητούν τα στοιχεία για τις επαναπροωθήσεις. Είχαμε δύο χρόνια να ακούσουμε τέτοια περιστατικά και οι καταγγελίες και οι αναφορές έχουν επανέλθει και αυτό είναι τραγικό αφού όπως είπαμε οι άνθρωποι αυτοί θα καταλήξουν από το καθεστώς Ερντογάν στις φυλακές».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα