back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπογραφή από την ελληνική κυβέρνηση της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής στη Ρουμανία, στις 9 Μαΐου, που είναι Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Τσίπρα ότι συνυπέγραψε με Όρμπαν και Κουρτς

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνυπέγραψε την συγκεκριμένη διακήρυξη μαζί με τους ακροδεξιούς ηγέτες Βίκτορ Ορμπαν και Σεμπάστιαν Κούρτς χαρακτηρίζοντας την «αντικομουνιστική» διακήρυξη για το «γκρέμισμα του Σιδηρούν Παραπετάσματος».

Στην παρέμβαση της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αγνωστοπούλου υποστήριξε αρχικά ότι δεν υπήρξε ψήφισμα αλλά η ανάγνωση μιας ανακοίνωσης, ωστόσο ζήτησε χρόνο προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το τι πραγματικά συνέβη.

«Η διακήρυξη πολιτικά είναι πιο ισχυρή από την απόφαση. Αφήστε τα συνδικαλιστικά» υποστήριξε ο Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας «Όσο μιλάτε τόσο εκτίθεστε. Δεν υπάρχει πάτος για εσάς».

«Αυτήν την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες! Αυτό υπέγραψε ο Πρωθυπουργός από τη Ρουμανία» είπε ο κ Γκιόκας.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του και ο ΓΓ του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να καταψηφίσει την κυβέρνηση μεταξύ άλλων και γιατί ο πρωθυπουργός έβαλε την υπογραφή του μαζί με ακροδεξιούς, ρατσιστές και φασίστες σε΄ ένα κατάπτυστο κείμενο διακήρυξη μνημείο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορίας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα