back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι, δεν θα το άντεχε ο κρατικός προϋπολογισμός. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Σκάι, διευκρίνισε ωστόσο ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές.

Έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» για επιχειρήσεις που ανήκουν στους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Στους 164 οι νεκροί στην χώρα μας από Covid-19, με τελευταίο θύμα έναν άνδρα 71 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εδώ και μια ώρα τα εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984. gr

Ελεύθερα, μετά από δυο μήνες, οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Πλοία, τρένα και λεωφορεία αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Επιστροφή στα θρανία από σήμερα για τους μαθητές του γυμνασίου, της Α’ και Β’ λυκείου. Επίσης, σήμερα επαναλειτουργούν με αυστηρά μέτρα προφύλαξης όλων των τύπων τα φροντιστήρια.

Εν αναμονή των πρώτων επιδημιολογικών αποτελεσμάτων από το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Σύμφωνα με δηλώσεις της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, για τους μαθητές του δημοτικού θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Έφτασαν τις 14.720 οι αιτήσεις εγγραφής στα δημόσια νηπιαγωγεία που υποβλήθηκαν ψηφιακά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. μόλις σε τρεις μέρες από την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εγγραφής.

Με στόχο τον κοινό συντονισμό στην σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας αναμένεται σήμερα να έχει μια τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του από τις χώρες – παραδοσιακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Όπως μεταδίδει το Politico οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν και το άνοιγμα των συνόρων Σέγκεν, θέμα το οποίο θα απασχολήσει την Τετάρτη και την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Τουρισμού.

Ανοδικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι συναλλαγές κινούνται με κέρδη της τάξης του 1,45%, πάνω από τις 601 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Νέο ισχυροποιημένο πρόγραμμα για επιδότηση εργασίας προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Μιλώντας στο Μέγκα επισήμανε ότι, το πρόγραμμα για την έκτακτη παροχή 400ων ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους δε είχε μεγάλη ανταπόκριση. Η πρόταση θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ με στόχο -συμφωνα με τον ίδιο- την επιδότηση εργασίας αντί της επιδότηση ανεργίας.

Περίπου 50 μετανάστες, ανάμεσα τους περισσότερα από 10 παιδιά, απομάκρυνε η αστυνομία από υπο κατάληψη κτίριο στην οδό Θεμιστοκλέους 58, στα Εξάρχεια. Μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία στη διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε σύγχρονες δομές φιλοξενίας.

Μουσεία για την ισότητα, πολυμορφία και κοινωνική συνοχή», είναι η θεματική του φετινού ιδιότυπου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Περισσότεροι από 60 φορείς σε όλη χώρα συμμετέχουν με δράσεις μέσω διαδικτύου. Όλες οι δράσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα