back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Διαβάστε επίσης

Να λάβει γνώση του βουλεύματος που εξέδωσε πριν λίγες ώρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, αλλά και του ιατρικού φακέλου του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αφού μελετήσει το σύνολο των εγγράφων θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Αντιδράσεις προκαλεί η χθεσινοβραδυνή επίθεση κουκουλοφόρων σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν. Τέτοιες εικόνες εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός θα σταματήσουν», δήλωσε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την οδό Βουκουρεστίου, όπου επισκέφθηκε καταστήματα που υπέστησαν ζημιές.

«Το να οραματίζεται κανείς ότι η βία, η ανομία, ή η παραβατικότητα σταματάει με ένα μαγικό κουμπί επειδή θα διατάξει ο κ. Μητσοτάκης είναι ανοησία» δήλωσε η υπουργός Προαστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. σχετικά με τους βανδαλισμούς σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα,  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολίασε : «Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια».

«Ο Κουφοντίνας είναι ένας ισοβίτης, ο οποίος δεν μετάνιωσε ποτέ για διέπραξε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης, προσθέτοντας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι τα Εξάρχεια είναι Μονμάρτη, κρύβει την πραγματικότητα».

«Οι δρόμοι και οι γειτονιές της χώρας δεν μπορούν να είναι σάκος του μποξ για να εκτονώνονται οι λάτρεις της βίας», αναφέρει το Ποτάμι.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, συνολικά προκλήθηκαν ζημιές σε 19 καταστήματα. Ελεύθεροι οι 12 από τους 15 προσαχθέντες από την Αστυνομία – οι άλλοι 3 παραπέμφθηκαν για διοικητική εκτέλεση.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα