back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σε τεντωμένο σχοινί οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ

Διαβάστε επίσης

Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα,το πότε θα διεξαχθούν τα πλέι-οφ και πια θα είναι η στάση του Ολυμπιακού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ κατέληξαν στη σύσταση μιας ομάδας εργασίας πέντε ατόμων, των Βαγγέλη Λιόλιου (Προμηθέας), Χρήστου Σταυρόπουλου (Ολυμπιακός), Γιώργου Πανταζόπουλου (Περιστέρι), Φάνη Ταρνατώρου (Χολαργός) και Κώστα Κώτση (Ήφαιστος), που μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος.

Σε αυτές θα περιλαμβάνονται αλλαγές στη διαιτησία, μέχρι και έλεγχο στην οικονομική φερεγγυότητα των ΚΑΕ. Όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση στον ΕΣΑΚΕ και αν οι ΚΑΕ τις εγκρίνουν, τότε αυτές που αφορούν στη διαιτησία θα πρέπει να περάσουν από την ΕΟΚ, καθώς εκείνη έχει την ΚΕΔ στους κόλοπους της, προκειμένου να εφαρμοστούν από το νέο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τη Live Sport, αν οι προτάσεις εγκριθούν από τις ΚΑΕ αλλά όχι από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, υπάρχει κίνδυνος για «λουκέτο» στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και ΑΣΕΑΔ

Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται η εκδίκαση από το ΑΣΕΑΔ της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά της νομιμότητας της διαδικασίας κλήρωσης των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής. Εάν δεν τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση, δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και να ξεκινήσουν τα playoffs.

Εάν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει την επόμενη Πέμπτη και δεν βγάλει απόφαση για την επανάληψη της 26ης αγωνιστικής, τότε τα playoffs θα αρχίσουν άμεσα, ίσως και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα