back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13.00

Διαβάστε επίσης

Τους υγειονομικούς όρους και το πλαίσιο προκειμένου να ανοίξουν με γνώμονα τη δημόσια υγεία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα εστιατόρια και τα καφέ , αποφάσισε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Σε ότι αφορά το αίτημα της κυβέρνηση για να ανοίξουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25 Μάϊου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται θετικά καθώς η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα. 

 Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας. Σήμερα κατέληξαν δύο γυναίκες, 92 και 84ων ετών, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΙΤΣ.  

Στην ειδική δομή Αρωγή μεταφέρθηκαν 28 άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοιό, από τον καταυλισμό των Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια διενεργεί η Αστυνομία. 

Σε αναθυμιάσεις από γεννήτρια οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατος των τεσσάρων ανδρών οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου, οι τέσσερις ηλικίας από 35 έως 72 ετών, ήταν κάτοικοι της περιοχής.  

Ανοικτά θα είναι από τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα τύπου Mall όπως και τα εκπτωτικά χωριά. Απαραίτητη η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και πελάτες εντός των καταστημάτων. Ισχυρή σύσταση για χρήση της στους κοινόχρηστους χώρους.   

Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας,  οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων και οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας.  

Επιστροφή από αύριο των πιστών στις Εκκλησίες και τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων. 

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις 11 το πρωί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα δυτικά από την περιοχή της Κυλλήνης. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας τεσσάρων ημερών ισχύει από σήμερα σε 15 επαρχίες της Τουρκίας,-μεταξύ άλλων η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη- στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει και την 19η Μαΐου που είναι επίσημη αργία.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα