back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Δικέφαλοι» για τον τίτλο του Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρώνται, για 3η σερί χρονιά και για 6η φορά στην ιστορία του θεσμού θα παίξουν μια ακόμα μεγάλη αναμέτρηση με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ.

Αυτή τη φορά από διαφορετική αφετηρία βέβαια, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει στεφθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια και να έχει τον αέρα του φαβορί απέναντι στην Ένωση που τερμάτισε στην 3η θέση του Πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής πλην των γνωστών παικτών που απουσιάζουν. Ο πρωταθλητής θα παραταχθεί δίχως τον αρχηγό του, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και τους μακροχρόνια απόντες Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση του αυριανού τελικού, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις όλων των παικτών του, αλλά και του Ρουμάνου τεχνικού που θα ανακοινώσει ανήμερα του τελικού την αποστολή για τον αγώνα.

Φαίνεται πάντως πως είναι ξεκάθαρες οι σκέψεις του και το δίλημμα αφορά δύο θέσεις. Τον παρτενέρ του Ολιβέιρα στο κέντρο και τον παίκτη που θα παίξει δεξιά στην επίθεση που μάλλον θα είναι ο Λημνιός.

Όπως όλα δείχνουν η πιθανότερη ενδεκάδα θα βρει στη σέντρα τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα, Σάκχοφ (ή Κάνιας), Λημνιό, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Από την πλευρά της Ένωσης, η προετοιμασία για τον τελικό του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε με προπόνηση στα Σπάτα και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρακολουθεί από κοντά την τελευταία προπόνηση.

Δίψα για τον τίτλο στην ΑΕΚ

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, επικρατεί δίψα για την αναμέτρηση και για ρεβάνς σε μια χρονιά που το Κύπελλο, δεν θα τα διορθώσει όλα, αλλά σίγουρα θα βελτιώσει πολύ την εικόνα για την φετινή πορεία της ομάδας. Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, σε μια κίνηση να κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση.

Οι τελευταίες δοκιμές του Ανδαλουσιανού τεχνικού, φανερώνουν την πρόθεσή του να παίξει με τετράδα στην άμυνα, σε έναν σχηματισμό 4-4-1-1.

Η θέση που παίζεται, σε περίπτωση πάντως που επιλέξει το πρώτο σχήμα, είναι του δεξιού εξτρέμ, με Μπακασέτα και Μπογέ να διεκδικούν την πτέρυγα μπροστά, ενώ υπάρχει και ο Γκάλο.

Με 4-4-1-1 το πιθανότερο σχήμα θα είναι: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάια, Μπακασέτας(ή Μπογέ), Πόνσε.

Μάλιστα στον αγώνα θα κάνει το ντεμπούτο του και το VAR για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφού θα εφαρμοστεί σε κάθε αμφισβητούμενη φάση, όπως ακριβώς συμβαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ΟΑΚΑ θα είναι σχεδόν άδειο, καθώς οι δυο ομάδες έχουν πάρει από 180 προσκλήσεις και η ΕΠΟ 600, όλες ονομαστικές. Ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, ενώ η αστυνομία έχει εκπονήσει πλάνο για να αποφευχθεί η παραμικρή «εστία» επεισοδίων με την παρουσία τριών χιλιάδων αστυνομικών στο ΟΑΚΑ.

Θα αναλογούν τρεις άνδρες της αστυνομίας για έναν κάτοχο πρόσκλησης…

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1.

Στέφανος Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα