Search

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

560

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα… Διαχρονικό φαγητό, νόστιμο και γρήγορο που το αγαπούν όλοι.

Θα χρειαστούμε κοτόπουλο σε μερίδες, μπούτια ή στήθη, ή ανάμεικτα, δυο-τρία λεμόνια, αλατοπίπερο, λάδι, ρίγανη, ένα κύβο λαχανικών και πατάτες για τον φούρνο.

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου για να σοταριστούν, αφού τα γυρίσουμε και σοταριστούν καλά, ρίχνουμε μέσα το χυμό των λεμονιών, αλάτι πιπέρι και ρίγανη.

Ρίχνουμε επίσης λίγο ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει το κύβο λαχανικών ζελέ, και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου το κοτόπουλο να βράσει και να δέσει ελαφρά η σάλτσα του.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι, πουρέ η πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και να τις βάλουμε μέσα στο φαγητό μας..

Όση ώρα δηλαδή γίνεται το κοτόπουλο έχουμε ήδη ψήσει τις πατάτες μας στον φούρνο όπως τις κάνουμε, αντί δηλαδή να τις τηγανίζουμε τις ψήνουμε και γίνονται σαν τηγανητές, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, κάτω οι πατάτες και από πάνω το ήδη βρασμένο κοτόπουλο.

Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις μαζί για να πιούν οι πατάτες από την σάλτσα και έτοιμο το φαγητό μας!

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *