back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρία από τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου στο υπ.Υγείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας πραγματοποιούν από το πρωί καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενες ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους, καταγγέλλοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αθέτησε πρόσφατη δέσμευσή του για παραμονή στην εργασία τους, με αποτέλεσμα «να χάνουν την δουλειά τους στα τέλη Αυγούστου»

Οι καθαρίστριες έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο και δηλώνουν ότι δεν αποχωρούν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Οι ίδιες αναφέρουν: “να μπούμε, οι καθαρίστριες, σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν”.

Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη

 Φθάνοντας λίγο αργότερα ο κ. Πολάκης στάθμευσε την μηχανή του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Υγείας. 

Βλέποντας αυτή την κίνηση ο κ. Γιαννάκος του ζήτησε να κατεβάσει κάτω την μηχανή από το πεζοδρόμιο προσθέτοντας ότι, η στάθμευσή της στο πεζοδρόμιο εμποδίζει την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να πάρει την ντουντούκα και να απευθυνθεί στους διαδηλωτές.  Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του πέρασε εντός του υπουργείου χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ένταση. 

Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν τοποθετήσει ένα γιγαντοπανό με σύνθημα “ Κούνεβα που είσαι; Έλα στον αγώνα» με φωτογραφίες του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντίστοιχα ακριβώς από πίσω του, τους Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα