back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα για τις σχέσεις Στηβ Μπάνον – Μαρίν Λε Πεν

Διαβάστε επίσης

Βουλευτές και γερουσιαστές όλων των κομμάτων ζητούν προανακριτική έρευνα μετά από ρεπορτάζ του France 2 που αποκάλυψε σχέσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου του Ντόναλτ Ντραμπ και του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 πρόβαλε ένα ρεπορτάζ για τον πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου Στηβ Μπάνον που επιθυμεί την διεθνή συνεργασία των εθνικιστών.

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ δύο γνωστά στελέχη του Εθνικού Συναγερμού φαίνονται να προτείνουν στον Μπάνον να συμμετάσχει σε συσκέψεις με την Μαρίν Λε Πεν και άλλους κρατικούς αξιωματούχους. Στη συνέχεια μάλιστα η συζήτηση καταλήγει στις χρηματοδοτικές ανάγκες του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος και στο πώς αυτές μπορούν να καλυφθούν με την βοήθεια του Αμερικανού πολιτικού.

Αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα

Σε μία ανοιχτή επιστολή μέσω Facebook ο αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος Agir, Φρεντερίκ Λεφέμπρ, ζήτησε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην Βουλή για το θέμα. “Ο Εθνικός Συναγερμός συμπεριφέρεται σαν κόμμα του εξωτερικού που δρα όμως ενάντια στο εθνικό συμφέρον, εμπλέκοντας αξιωματούχους σε αντι-πατριωτικές πράξεις”, επισήμανε ο Λεφέμπρ, κάνοντας λόγο για “εσχάτη προδοσία”.

Ακολούθησαν δηλώσεις στελεχών της Δημοκρατίας Μπροστά, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Ρεπουμπλικανών αλλά και μικρότερων κομμάτων που πήραν θέση υπέρ της δίωξης του κόμματος της Λε Πεν.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Καλεσμένη στο δίκτυο BFMTV χθες Κυριακή η Μαρίν Λε Πεν αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε ότι “δεν υπήρξε καμία αμερικάνικη χρηματοδότηση από την πλευρά του Μπάνον για τον Εθνικό Συναγερμό. Θύμισε μάλιστα ότι οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από τράπεζες εκτός της Ε.Ε. απαγορεύονται από το νόμο.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση “παρά τον προφανή αναληθή χαρακτήρα των κατηγοριών”, όπως σημείωσε.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα