back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Κίνα για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης

Στην Κίνα βρίσκεται από σήμερα για επίσημη τριήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερ από πρόσκληση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.

Σε συνέντευξη του στο κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XINHUA ο κ Παυλόπουλος τόνισε πως “για να πάνε καλά οι οικονομικές σχέσεις, πρέπει να στηρίζονται στην ειλικρίνεια των λαών και στην αλληλοκατανόηση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθάει για να δούμε και το πώς οι σχέσεις αυτές διαγράφονται στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας της Κίνας, «Μια Ζώνη-ένας Δρόμος». Η Ελλάδα επικροτεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναμένει πολλά από αυτή. Γιατί μια τέτοια πρωτοβουλία, πέρα από το οικονομικό όφελος, έχει να κάνει και με τις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

«Σας το λέω ευθέως, εμείς, οι Έλληνες, που ευνοούμε αυτήν την πρωτοβουλία της Κίνας, βλέπουμε ότι ο Δρόμος αυτός -αυτή η Ζώνη- στην ουσία φέρνει πιο κοντά την Κίνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη. Μην υποτιμάμε αυτήν την παράμετρο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς» πρόσθεσε

Αναφερόμενος στο συνέδριο διαλόγου του Ασιατικού πολιτισμού που θα γίνει στην Κίνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την αξία του διαλόγου ανάμεσα στους πολιτισμούς είπε πως «Ανατολή και Δύση έχουν πολύ περισσότερα που τις ενώνουν, από εκείνα που τις χωρίζουν. Και η συνεργασία μας δεν είναι μόνον οικονομική. Για να αποδώσει οικονομικά, πρέπει προηγουμένως να στηρίζεται και στον πολιτισμό, σε κοινές αρχές και αξίες».

«Ζούμε ταραγμένους και επικίνδυνους καιρούς και πρέπει να υπερασπισθούμε πριν από όλα τον άνθρωπο, την δικαιοσύνη, την κοινωνική δικαιοσύνη. Εάν δεν το πράξουμε μέσω διαλόγου των πολιτισμών δεν υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος να το κάνουμε. Και σε αυτό οι δύο χώρες μας έχουν μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν, ανεξάρτητα από το μέγεθος της κάθε μιας. Διότι ο διάλογος των πολιτισμών δεν είναι θέμα πληθυσμού, είναι θέμα παιδείας, θέμα αρχών και αξιών. Και η σημασία του κάθε πολιτισμού δεν μετριέται με το πλήθος των ανθρώπων αλλά κυρίως με την αξία των ιδεών» συμπλήρωσε.

Σήμερα και ώρα 16.45 (τοπική) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Ηρώων του Λαού, Πλατεία Tian’anmen, ενώ στις 17.00 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης κ. LI Zhanshu.

Αύριο, στις 11.00 θα γίνει η τελετή επίσημης υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. XI Jinping. Θα ακολουθήσει στις 11.15 η επίσημη συνάντηση των δύο Προέδρων, ενώ στις 12.00 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Επίσης, αύριο στις 19.00 ο κ. XI Jinping θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στη «Διάσκεψη για τον Διάλογο των Ασιατικών Πολιτισμών.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα